Müftü Baldemir; "Bayramlarda boynu bükük, yüzü asık kimse kalmasın"

Müftü Baldemir; "Bayramlarda boynu bükük, yüzü asık kimse kalmasın"

Uşak Müftüsü Eyüp Baldemir, bayramların toplumun geneline yayılması gerektiğini vurguladı.

Uşak Müftüsü Eyüp Baldemir, bayramların toplumun geneline yayılması gerektiğini vurguladı.

Kurban kesim şartları hakkında bilgi veren Baldemir, "Kurban bayramı günü biz bir farz üç tane de vacip ibadet yerine getiriyoruz. Kurban bayramı aynı zamanda ömürlük haç ibadetinin yapıldığı mevsimdir, dolayısıyla farz ibadetinin mukaddes beldelerde haç görevini ifa edecek kardeşlerimiz. Kendi bölgelerinde bulunan Müslüman kardeşlerimiz de şayet şartlarını taşıyorlarsa kurban kesecekler.

Bizim dinimizde kurbanının hükmü vaciptir. Kurban bayramından sadece kurban vecibesinin yerine getirmekle kalmıyoruz. Arife günün sabah namazından başlamak üzere kurbanın 4.günü ikindi namazına kadar devam eden teşrik tekbirleri vardır. Teşrik tekbirlerini yerine getirmek de vaciptir. Biz de 2 tane bayram namazı vardır. Ramazan bayramı ve kurban bayramı namazları. Allah nasip ederse kurban bayramının 1.günü bayram namazı kılınacak, bu namazı kılmak ta vaciptir" şeklinde konuştu.

Milletimizin kurbana çok ehemmiyet verdiğini imkanlarını zorlayarak mümkün olduğu ölçüde hatta kendisine düşmese kurban kesmek için elinden gelen gayreti gösterdiğini belirten Baldemir; "Çoluk çocuğum başkasının eline bakmasın o da kurban heyecanı yaşasın gibi bizde millet olarak böyle bir duygu vardır. Bir bu konuyla ilgili olarak Peygamberimizin (SAV) bu konuyla ilgili hadisi var uyarıyor diyor ki; " Hali vakti yerinde olduğu halde kurban kesmesi gerektiği halde kurban kesmeyenler bizim namazgahımıza yaklaşmasın." diyor. Bizim milletimiz de ziyadesiyle peygamberimizin bu uyarısına hassasiyet gösteriyor dikkat ediyor. Bizim Müslüman olarak dikkat etmemiz gereken, kendimiz ailemiz için ne arzu ediyorsak bu imkanı olmayan kardeşlerimizin de bu imkanı elde etmeleri için gayret göstermektir. Bir tarafın bayram yaptığı sevinç çığlıklarını attığı bir tarafında mahzun olduğu bir toplumda hakiki bayram ikmal edilmiş olmaz. Bayrama bütün toplum katmanlarının iştirak etmesi lazım. Boynu bükük yüzü asık kimse kalmasın diye temenni ediyoruz. Bizim toplumumuz da bu konuda elhamdülillah yeterli hayret ve duyarlılığı gösteriyor. Ben herkese hayırlı bayramlar temenni ediyorum. Kurban bayramının ilimiz, ülkemiz, İslam alemi ve insanlık için inşallah hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hakk'tan temenni ediyorum" dedi.

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.