Muhtar Kent kimdir, kaç yaşında, nereli? Millet İttifakı'nın CB adayı Muhtar Kent mi?

Muhtar Kent kimdir, kaç yaşında, nereli? Millet İttifakı'nın CB adayı Muhtar Kent mi?

Gazeteci Emin Çapa'nın gündeme getirdiği Milet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayının Coca-Cola CEO'su Muhtar Kent olduğu iddia edildi. Bu gelişme üzerine Muhtar Kent'in hayatı ve biyografisi merak konusu oldu. Peki, Muhtar Kent kimdir, kaç yaşında, nereli?

Emin Çapa'nın Halk TV'de dile getirdiği ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun herkesten gizlediği aday olarak nitelendirilen ismin Coca-Cola CEO'su Muhtar Kent olduğu iddia edildi. Konuyla ilgili iki taraftan da bir açıklama yapılmadı. 

MUHTAR KENT KİMDİR, KAÇ YAŞINDA, NERELİ? 

Ahmet Muhtar Kent ,1952, New York'da dünyaya gelen Türk asıllı Amerikalı iş adamıdır.

Babası Necdet Kent dönemin New York Başkonsolosuydu. Tarsus Amerikan Koleji'ni bitirdi. İngiltere Hull Üniversitesi ekonomi bölümünü bitirdi. 1978 yılında Coca Cola'ya girdi. 1999 yılına kadar bu şirkette çeşitli görevlerde bulundu. 1999 ile 2005 yıllar arasında Efes Pilsen grubunda görev aldı. 2005 yılında Coca Cola Kuzey Asya, Avrasya ve Orta doğu grup başkanı oldu. 1 Temmuz 2008'de Nevill Isdell'ın yerini alarak Coca-Cola'nın CEO'su görevine atanmıştır.

 23 Nisan 2009 tarihinde Coca-Cola'nın Atlanta Merkezinde yapılan chairman seçimlerinde kurul üyelerinin oylarıyla Neville Isdell'in yerini alarak CEO ve chairman olarak devam etti.

Babası Necdet Kent "Türk Oskar Schindler" olarak bilinmektedir. Sebebi ise II. Dünya Savaşı sırasında, Fransa konsolosu iken kurtardığı 70-80 Türkiye Yahudisidir. Ayrıca Okan Üniversitesi Danışma Kurulu üyesidir.

muhtarket.jpg

Galatasaray Spor Kulübü' nün 14277 numaralı üyesidir.

Okan Üniversitesi'nin 2010 yılında verdiği Onursal Doktora unvanına layık görülmüştür.

Aralık 2016'da Coca-Cola, Kent'in Mayıs 2017'de CEO'luğu bırakacağını ve yerine şirketin COO'su James Quincey'in geleceğini duyurdu. Kent, CEO'luğu bıraktıktan sonra chairman olarak devam etti. Nisan 2019'da chairman'liği bıraktı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.