Muş Ilıca Köyü

Muş Ilıca Köyü

Ilıca Köyü haberleri, Muş Ilıca köyü güncel son dakika gelişmeleri, Ilıca köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Muş Köyleri Arasında yer alan Ilıca Köyünde vefat edenler köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Muş Ilıca köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Ilıca köyü son dakika gelişmeleri, Ilıca köyüne özgü yemekler, Muş Ilıca köyünün tarihi, Ilıca köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Ilıca köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Ilıca, Muş ilinin merkezine bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Ilıca Köyü Resimleri ve Ilıca köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Muş Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Muş Ilıca Arası Kaç Km? Muş Hava Durumu? Muş Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Muşlu iseniz Muş Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Muşlu Ünlüler arasında Muş Ilıca Köyünde doğan biri var mı? Muş Doğumlu Ünlüler Kimler?

Ilıca, Muş ilinin merkez ilçesine bağlı bir köydür.Ilıca, Muş ili merkez ilçesine bağlı 150 haneli 4 mezralık bir alana sahip bir köydür.1993'te köy boşalıp, halkı Muş ve çeşitli illere göç etmiştir. Aslında bu köyün trajik bir geçmişi mevcuttur. Cumhuriyet tarihinde 2 defa yakılmış ve köy insanları adeta zorunlu bir göçe tabi tutulmuştur. 1990'lı yıllarda bölgede yaşanan silahlı çatışmalar ve köy halkının bu çatışmalarda taraf olmak istememesi köyün yakılmasına sebep olmuştur. Ve köy evleri yakılarak buradaki insanların göçebe yaşamasına neden olunmuştur. Köyde halen konut bulunmamaktadır ve devlet tarafından herhangi bir yardım yapılmamlştır. Köy halkı yazları yaylalara, kışları ise Batman'a giderek göçebe bir şekilde hayvancılık işini sürdürmektedirler. 2000'li yıllarda köye dönüş projesi kapsamında köye dönüşler olduysa da hayvancılığın kan kaybetmesinden dolayı başta İstanbul ve Bursa illeri olmak üzere ikinci bir göç gerçekleşmiştir.
Muş'a 33 km uzaklıktadır.Ilıca köyünün çok güzel yaylaları bulunmaktadır. Yaz mevsiminde Temmuz ve Ağustos aylarına kadar yaylalarda kar erimez. Köyün içinden iki ırmak geçmektedir. Ilıca Köyü Yaylalarından gelen sulardan biri Fırat Nehrini biri de Dicle Nehrini beslemektedir.
Köyün en büyük geçim kaynağı hayvancılıktır. Halk köyde sadece yazın kalmaktadır, yazları yaylalara çadırlar kurarak hayvancılık yapmaktadır.Alt yapısı yok,suyu var,sağlık ocağı yoktur.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.