Muş Karlıdere Köyü

Muş Karlıdere Köyü

Karlıdere Köyü haberleri, Muş Karlıdere köyü güncel son dakika gelişmeleri, Karlıdere köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Muş Köyleri Arasında yer alan Karlıdere Köyünde vefat edenler köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Muş Karlıdere köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Karlıdere köyü son dakika gelişmeleri, Karlıdere köyüne özgü yemekler, Muş Karlıdere köyünün tarihi, Karlıdere köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Karlıdere köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Karlıdere, Muş ilinin merkezine bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Karlıdere Köyü Resimleri ve Karlıdere köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Muş Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Muş Karlıdere Arası Kaç Km? Muş Hava Durumu? Muş Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Muşlu iseniz Muş Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Muşlu Ünlüler arasında Muş Karlıdere Köyünde doğan biri var mı? Muş Doğumlu Ünlüler Kimler?

Karlıdere, Muş ilinin merkez ilçesine bağlı bir köydür.Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkındaki bilgiler az mevcüt . Yüz yıldan öncesi bilinmediğinden yakın zamanın bilgilerine dayanarak anlatalım. Köyün eski adı petardır.kurtuluş savaşından önce köyde Ermenler yaşıyormış .madeni paraları altınmış.geçimlerini hayvancılık ve tarım ile sağlıyorlarmış.Köy mezralardan oluşmaktadır başlıca bu mezralar GUTIKA, MENDO.GLO,BEDO,XIŞO. Köy kurtuluş savaşında müslümanların eline geçmiş.
Muş merkezine 7 km uzaklıktadır.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Köy halkı kışın muş merkezde yaşamaktadır geneli esnaf ve memurduryazın yayla niyetine kullanılır. Soğuk suları temiz havası hayat verir insana.
Köyde, ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol [asfaltsız] olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. Köyde cep telefonu şebekesi sorunu vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.