Muş Kıyık Köyü

Muş Kıyık Köyü

Kıyık Köyü haberleri, Muş Kıyık köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kıyık köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Muş Köyleri Arasında yer alan Kıyık Köyünde vefat edenler köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Muş Kıyık köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kıyık köyü son dakika gelişmeleri, Kıyık köyüne özgü yemekler, Muş Kıyık köyünün tarihi, Kıyık köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kıyık köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kıyık, Muş ilinin merkezine bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kıyık Köyü Resimleri ve Kıyık köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Muş Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Muş Kıyık Arası Kaç Km? Muş Hava Durumu? Muş Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Muşlu iseniz Muş Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Muşlu Ünlüler arasında Muş Kıyık Köyünde doğan biri var mı? Muş Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kıyık, Muş ilinin merkez ilçesine bağlı bir köydür.Köyün çok eski bir tarihi vardır. Eski ismi Kıjıltak olan köyün Harf İnkılabı'yla Kıyık ismini almıştır. Köy halkının geneli I. Dünya Savaşı döneminde Rusların elinden kaçıp bu köye yerleşmişlerdir. Göç döneminde köylüler buraya gelirken burada Ermeniler yaşıyordu. Göç sonrasında bu köyde yaşayan Ermeniler de Ermenistan'a gitmek durumunda kaldılar. Çevre köylerde hala Ermeni vatandaşlar yaşamaktadır.
Düğünlerde damat tarafından bir genç, düğün arefesinde gelin tarafının evine sızıp geline hediye vermek zorundadır. Eğer bu genci gelin tarafından herhangi bir erkek yakalarsa o gence istediği bütün işleri yaptırabilir. Sırtına biner, ahır temizletir vs.
Muş merkezine 15 km uzaklıktadır. Murat nehri köyün iki tarafını dolaşmakta.Ovada bulanan köy düz bir alana sahip.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Karpuz, kavun tarımı iyi bir kalitede yapılmaktadır. Şeker pancarı konusunda iyi bir verim alınmaktadır. Bunun dışında buğday,mısır ve domates vs. yetiştirilen ürünlerdir. Muş ilinin kum ihtiyacını büyük ölçüde Kıyık Köyü karşılamaktadır. Kum ocaklarında oluşan göletlerde balık yetiştiriciliği planları yapılmaktadır.
Köyde, ilköğretim okulu vardır. Her bir mahallede birer olmak üzere köyde üç adet cami bulunuyor. Köyün içme suyu şebekesi var fakat kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı yoktur ancak sağlık evi vardır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.