Muş Mercimekkale Köyü

Muş Mercimekkale Köyü

Mercimekkale Köyü haberleri, Muş Mercimekkale köyü güncel son dakika gelişmeleri, Mercimekkale köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Muş Köyleri Arasında yer alan Mercimekkale Köyünde vefat edenler köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Muş Mercimekkale köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Mercimekkale köyü son dakika gelişmeleri, Mercimekkale köyüne özgü yemekler, Muş Mercimekkale köyünün tarihi, Mercimekkale köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Mercimekkale köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Mercimekkale, Muş ilinin merkezine bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Mercimekkale Köyü Resimleri ve Mercimekkale köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Muş Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Muş Mercimekkale Arası Kaç Km? Muş Hava Durumu? Muş Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Muşlu iseniz Muş Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Muşlu Ünlüler arasında Muş Mercimekkale Köyünde doğan biri var mı? Muş Doğumlu Ünlüler Kimler?

Mercimekkale, Muş ilinin merkez ilçesine bağlı bir köydür.Muş merkezine 22 km uzaklıkta olup, Muş Erzurum karayolu bağlantısı üzerinde bulunmaktadır. Rakımı ise 1345 tir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köyde her türlü tarım yapılabilmektedir. Yetişen ağaç çeşitleri ise Kavak, Karakavak, Söğüt, Çam, Ceviz, Aluç, Yaban Armudu, Yaban Meşesi, Akça Ağaç gibi ağaç türleri bulunmaktadır.
Köyde ilköğretim okulu vardır ancak kullanılmamasının yanı sıra taşımalı eğitimden faydalanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi mevcut olup, kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi bulunmaktadır. Köyde sağlık ocağı vardır ancak faal değildir. Sağlık evi ise yoktur.aile hekimliği bulunmaktadır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup, köyde elektrik ve sabit telefon bulunmaktadır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.