Muş Şenova Köyü

Muş Şenova Köyü

Şenova Köyü haberleri, Muş Şenova köyü güncel son dakika gelişmeleri, Şenova köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Muş Köyleri Arasında yer alan Şenova Köyünde vefat edenler köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Muş Şenova köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Şenova köyü son dakika gelişmeleri, Şenova köyüne özgü yemekler, Muş Şenova köyünün tarihi, Şenova köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Şenova köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Şenova, Muş ilinin merkezine bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Şenova Köyü Resimleri ve Şenova köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Muş Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Muş Şenova Arası Kaç Km? Muş Hava Durumu? Muş Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Muşlu iseniz Muş Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Muşlu Ünlüler arasında Muş Şenova Köyünde doğan biri var mı? Muş Doğumlu Ünlüler Kimler?

Şenova, Muş ilinin merkez ilçesine bağlı bir köydür.Şenova köyü eski adıyla kıravi ermeniler tarafından kulanılan köy Kurtuluş Savaşı'ndan sonra müslümanların yerleşimine açılmıştır.Köy halkı hepsı dışarıdan gelmişler bir kısmı Elazığ bir kısmı Ağrı'dan ,Kars'tan ,Trabzon'dan, Bayburt'tan ve Muş merkezden gelen aieler de vardır .Köyün şimdiki ismi devlet tarafından yeri ova olduğu için şenova olarak değiştirilmiş.köye ilk yerleşenler,kürt salih Süleyman(yıldız) Çavuş, Hacı Sadık, Ömer, Halıt ve akrabalarıdır.
Köy çok sayıda göç vermiştir özelikle bursada istanbul izmirde olamak üzere şu anda köyde yaşayanların yaklaşık iki katı göç etmiştir köyde böbrek taşlarına iyi gelen içme suyu vardır adı çermik suyu olarak geçer
Kürt ve Türk kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.Şenova köyü muş iline yakınlı ve ana yol güzergahında bulunması sebebiyle şehirle adeta kaynaşmıştır.adeta bir şehir havası estirilmektedir.Köyde zaman zaman eski gelenek ve göreneklere rastlanmaktadır.Büyüklere karşı saygı ve hasanet devam etmektedir. şenova köyünün en meşhur yemekleri ise içli köfte , hengel,yaprak sarması,corti,avsir,şille,dolma sulu yemeklerden de vazgeçilmez yahnisi teşkil etmektedir.
Muş merkezine 18 km uzaklıktadır.köyü arazi bakımından ikiye ayırmak mümkün. Muş Erzurum karayolunun köyü ikiye böldüğü nokta itibarıyla batıya bakan kesimi kırsal alan doğuya bakan kısmı ise sulak arazilerden oluşmaktadır.Köy arazsini çevreleyen murat nehri köye hayat vermektedir.köyün doğusunda kalan araziler oldukça verimli ve genel olarak su ile beslenen ürünlerekilmektedir.Köyün temel geçim kaynağı pancar ve buğday ekimidir.Bunun yanında karpuz ,kavun, patates,v.s. ürünlerde ekilmektedir.
Köyün ekonomisi Tarim,kücük bas ve büyükbas hayvancilik ve balıkçılık yapılmaktadır.Köyde, faal bir ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Faal sağlık ocağı yoktur ancak sağlık evi vardır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.