Müsiad’dan Sektör Kurulu Toplantısı

Müsiad’dan Sektör Kurulu Toplantısı

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) üyelerine, geçtiğimiz günlerde yürürlüğü giren 6736 sayılı "Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına...

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) üyelerine, geçtiğimiz günlerde yürürlüğü giren 6736 sayılı "Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun" hakkında bilgi verildi.

MÜSİAD Malatya Şubesi tarafından Sektör Kurulu Toplantısı düzenlendi. Toplantıda MÜSİAD Üyelerine Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz ve Beydağı Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Hakan Bay tarafından 19 Ağustos 2016 tarihinde yürürlüğe giren 6736 sayılı "Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun" hakkında bilgi verildi.

Toplantıda bir konuşma yapan MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin, 6736 sayılı kanunun AK Parti iktidarları döneminde borçların yapılandırılması ile alakalı çıkartılan en geniş kapsamlı kanun olduğunu kaydederek, "Ben bu kanunun iş adamlarımız için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Türkiye'de 6.3 milyon mükellefin yaklaşık 90 milyar TL gecikmiş vergi ve ceza borcu var. Yine 3 milyonu aşkın SGK mükellefinin 85 milyar TL civarında devlete vergi borcu var. Yani devletin 160 milyar TL'lik bizden bir alacağı var. Devlet bu alacağının belli bir miktarını peşin alarak hem bizlerin üzerindeki yükü azaltmak hem de şüpheye düşen bazı alacaklarının bir kısmını kasasına koymak için bu yola başvurdu, umarım bu hepiz için hayırlı olur" diye konuştu.

MÜSİAD Üyelerine 6736 sayılı kanunun hakkında bilgiler veren Malatya Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz ise, kanunun bu güne kadar çıkarılmış en geniş kapsamlı yapılandırma kanunu olduğunu belirterek "Bu yasanın içinde tüm mükelleflerimizi hatta tüm vatandaşlarımızı ilgilendiren mutlaka bir hüküm var. Onun için bu kanunun anlaşılması çok önemli" diyerek yasa kapsamında yapılandırılan borçlar hakkında bilgiler verdi.

Yunus Poyraz'ın konuşmasının ardından Beydağı Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Hakan Bay ve SGK yetkilileri tarafından slaytlar eşliğinde üyelere, kanun kapsamında SGK borçlarının yapılandırılması ile ilgili bilgiler verdi.

Müsiad’dan Sektör Kurulu Toplantısı

Müsiad’dan Sektör Kurulu Toplantısı

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.