Muş’ta eğitim toplantısı

Muş’ta eğitim toplantısı

Öğretmenevinde düzenlenen toplantıya Vali Aziz Yıldırım, Vali Yardımcısı Abdulkadir Okay, İl Jandarma Komutan Vekili Turgay Yorulmaz, İl Emniyet Müdür...

2018 eğitim öğretim yılı öncesi bir toplantı yapıldı.

Öğretmenevinde düzenlenen toplantıya Vali Aziz Yıldırım, Vali Yardımcısı Abdulkadir Okay, İl Jandarma Komutan Vekili Turgay Yorulmaz, İl Emniyet Müdür Vekili Serkan Şahin, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Metin Aksu, kurum müdürleri, okul idarecileri ile okul aile birliği üyeleri, merkeze bağlı köy ve mahalle muhtarları ve sivil toplum kuruluşu katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda bir konuşma yapan Vali Aziz Yıldırım, 2017-2018 eğitim öğretim sezonunun yaklaştığını söyledi. Her eğitim öğretim döneminin bir takım heyecanı ve problemleri beraberinde getirdiğini ifade eden Vali Yıldırım, "Sizlerle yapacağımız bu toplantıda var olan problemleri tespit ederek, önceden bunları çözmeyi amaçlıyoruz. Hepimiz zamanında birer öğrenciydik. Bizim öğrenci olduğumuz zamana göre şimdi imkânlar çok daha iyi ve okullarımız çok daha donanımlı. Öyle ki bugün ki şartlar içerisinde "okumaya imkânım yok" diyen öğrencimiz yok. Okul açıldığında kitapları masalarının üzerinde veriliyor, diğer ihtiyaçları da devletimizce karşılanmaktadır. Eğer çevrenizde imkânsızlıktan dolayı okuyamayan varsa muhtarlarımız, vatandaşlarımız bunları bize bildirsinler. Bizler devlet olarak elimizden geleni yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz" dedi.

Öğretmenlere en güzel şekilde ev sahipliği yapılması gerektiğini vurgulayan Vali Aziz Yıldırım, "Özellikle yaz tatili dönemlerinde bazı köy okullarında gereken önemin verilmediğini müşahede ediyoruz. O okullarda bizim çocuklarımız eğitim görüyor. O nedenle bu okulları ve kamu binalarını sahiplenmeliyiz" dedi.

Okul idarecileri ve öğretmenlere de tavsiyelerde bulunan Vali Yıldırım, "Çocuklarımızı kitap okumaya teşvik etmeliyiz. Çocuklarımız kütüphanelerde ders çalışmanın yanı sıra farklı kitaplar da okumalı. Bu yönde çocuklarımızı yönlendirmeliyiz. Kişinin kendini geliştirmesi, dünyadan haberdar olması için okuması lazım. Aynı zamanda çocuklarımızı hayata hazırlamalıyız. Fen ve sosyal bilimlerin yanında kültürel ve toplumsal değerler eğitimleriyle de yavrularımızın iyi insan, iyi vatandaş olması ve vatanına, milletine, topluma faydalı bireyler olarak yetiştirmesi için yol gösterici olmalıyız. Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi "Öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır." Bu eserin müellifi olarak da geleceğimizi teslim edeceğimiz yavrularımızı yetiştirmek sizlerin elindedir" ifadelerini kullandı.

Okul çevresinde alınan güvenlik tedbirleri konusunda da değerlendirmelerde bulunan Yıldırım, yeni eğitim öğretim yılında tüm öğretmen, öğrenci ve velilere huzurlu ve başarılı bir yıl geçirmeleri temennisinde bulundu.

Toplantı, katılımcıların sorun ve taleplerinin dinlemesi ile sona erdi.

Muş’ta eğitim toplantısı

Muş’ta eğitim toplantısı

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.