Mustafa Uslu 3. dönem için adaylığını açıkladı

Mustafa Uslu 3. dönem için adaylığını açıkladı

Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Mustafa Uslu, 7 Ekim tarihinde yapılacak seçimler ile ilgili yaptığı açıklamada, yeni dönem için aday olduğunu...

Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Mustafa Uslu, 7 Ekim tarihinde yapılacak seçimler ile ilgili yaptığı açıklamada, yeni dönem için aday olduğunu açıkladı.

Adıyaman Ticaret sanayi Odasının 4 yılda bir yapılan seçimi 7 Ekim tarihinde gerçekleştirilecek. 18 Grupta toplam 46 meclis üyesi seçilecek. Önce meclis üyeleri seçildikten sonra meclis üyeleri arasından başkan seçilecek. Bir aydan listelerin açıklandığı ATSO'da seçim atmosferi sürüyor.

Mustafa Uslu, 18 grubun tamamında yol arkadaşlarıyla çalışmaya başladıklarını belirterek, üyelerin oylarına talip olduğunu ifade etti.

Mustafa Uslu, geçmiş iki dönemde çok önemli hizmetlere imza atıldığının altını çizerek, "Adıyaman'da Gümrük müdürlüğünün kurulmasına vesile olduk. Önemli bir çabamız oldu. Biz gündeme getirdik, siyasilerimizin desteğiyle bunu kazandırdık. Gümrük Müdürlüğünün kurulmuş olması Adıyaman Havaalanından Mekke, Medine'ye kalktığını görüyoruz. Kredi Garanti Fonunu Adıyaman'a kazandırdık. Bankaların esnafa kredi vermediği dönemde Kredi Garanti Fonunun gelmesiyle bu yıl içerisinde fon desteğiyle 536 milyon TL kredi verildi. Adıyaman'da yılda bin 800 kişinin K1 belgesi almak için Adana'ya gidiyordu. Bununda yetkisini alarak biz yapmaya başladık. TSE Belgesini Gaziantep'ten alınıyordu. TSE Müdürlüğünü de odamız bünyesinde başka bir ile gitmeden buradan iş ve işlemlerini yapıyor" dedi.

Uslu ayrıca, "Son olarak dijital topograf sisteminin yetkisini 10 gün önce TOBB'ta imzaladık. Bu işlemleri de artık Adıyaman'da yapılacak. Yakında yaptığımız çok önemli icraat ise, 3 bin 500 üyemizin en küçük bir işlemi için odaya gelmesi gerekiyordu. Sistemimizi kurduk. En ücra ilçeden bile odaya uğramadan internet üzerinden hem borcunu ödeyebiliyor, hem de gerekli olan belgenin çıktısını alabiliyor. Adıyaman mermer başkentine adaydır. Biz mermer ihtisas OSB'sini kurmak için girişimde bulunduk. Siyasilerimizin ve bürokratlarımızın desteğini alarak belli bir aşamaya getirdik. Şuanda Bakanlığın onayını bekliyor. Sanayiciyi çok yakından ilgilendiren bir proje başlattık. Adıyaman Sanayi Geliştirme Projesi (ASKEM) bununla ilgili İpekyolu Kalkınma Ajansından destek alarak projeyi hayata geçireceğiz. Proje ile sahaya inilecek, hangi sektörde hangi kalifiye eleman ihtiyacı olduğu tespit edilerek eleman yetiştirilecek. Bu proje İzmir, Gaziantep'in ardından üçüncü kez Adıyaman'da uygulanıyor. Bizler iki dönem başkanlık yaptık. Adıyaman sanayisine elimizden geleni yaptığımıza inanıyorum. Bu dönemde göreve talibiz" diye konuştu.

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.