Müzelere Ortak Tanıtım Sitesi

Müzelere Ortak Tanıtım Sitesi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Müzelerimizi ortak tanıtım hesabı olan www.turkishmuseums.com adresi üzerinden tanıtıyoruz. Başlattığımız karekod uygulaması ile de ziyaretçilerin şikâyet ve önerilerini yakından takip ediyoruz” dedi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Müzelerimizi ortak tanıtım hesabı olan www.turkishmuseums.com adresi üzerinden tanıtıyoruz. Başlattığımız karekod uygulaması ile de ziyaretçilerin şikâyet ve önerilerini yakından takip ediyoruz” dedi.

Özellikle bu sene itibariyle müzelerin standardının artırılması için birçok çalışma başlattıklarını anlatan Bakan Ersoy, “Bu çalışma içni ciddi kaynak ayırmaya başladık. Önemli olan müzelerimizin Avrupa’daki ve dünyadaki emsalleriyle aynı fiyatlarla ziyaretçi alabiliyor olması” dedi. Türkiye’deki müzelerin standardının artırılması için birçok çalışma başlattıklarını ve ciddi kaynak ayırdıklarını dile getiren Bakan Ersoy, yeni bir uygulama ile müzelerin artık tek bir portalda toplandığını ve ziyaretçi şikâyet ve önerilerinin yakından takip edildiğini belirtti. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bakanlığına bağlı müzelerin yöneticilerini Ankara’daki Milli Kütüphane’de topladı ve yol haritaları hakkında kendilerine bilgi verdi.
NİTELİKLİ TURİST
Türkiye’yi rakiplerinden ayrıştıran kültürel, sanatsal ve arkeolojik zenginliklerin nitelikli turisti ülkemize çekmenin de anahtarı olduğuna işaret eden Bakan Ersoy, basına kapalı düzenlenen toplantıda, özellikle müzeler için doğru tanıtım konsepti belirlenmesinin önemine vurgu yaptı. Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı 300’ü aşkın müze ve ören yerinde yöneticilerin özveriyle çalışmaları gerektiğini ve özellikle de tatil günlerini iyi değerlendirmeleri gerektiğini ifade eden Bakan Ersoy, aynı zamanda kazı alanlarında ve ören yerlerinde standartların artırılmasının son derece önemli olduğunu ifade etti.

BSHA - Bilim Sağlık Haber Ajansı

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.