Müzsan Genel Başkanı Onurlu’dan Sanatçılara Kayıt Uyarısı

Müzsan Genel Başkanı Onurlu’dan Sanatçılara Kayıt Uyarısı

Türkiye Müzisyenler ve Sanatçılar Federasyonu (MÜZSAN) Genel Başkanı Ahmet Onurlu, sanatçılara 1774 Sayılı Kanun ile kimlik bildirme zorunluluğu getirildiğini...

Türkiye Müzisyenler ve Sanatçılar Federasyonu (MÜZSAN) Genel Başkanı Ahmet Onurlu, sanatçılara 1774 Sayılı Kanun ile kimlik bildirme zorunluluğu getirildiğini bildirerek meslektaşlarını uyardı.

Başkan Onurlu, Şubat 2017'de MÜZSAN sayesinde yerel sanatçılara SGK'dan emekli olma imkanı sağlandığını belirterek, 26 ilde temsilcikleri bulunduğu federasyon çatısı altında 1050 sanatçının kayıtlı olduğunu söyledi. Onurlu, "Müzisyen ve sanatçı arkadaşlarımız bizden önceki nesil üstatlarımız emekli olmadan hiçbir sosyal güvencesi olmadan vefat etti. Bizde sonumuz onlar gibi olmasın diye çalışma başlattık. Şuan Federasyonumuza kayıtlı olan sanatçılarımızın kimliklerini aldığı tarih itibariyle sigortaları hemen başlamaktadır. Yurt dışında rahatlıkla programlarına gidip gelmektedir" dedi.

MÜZSAN Genel Başkanı Ahmet Onurlu sanatçılara 1774 Sayılı Kanun ile sanatçılara kimlik bildirme zorunluluğu getirildiğini hatırlatarak, "Sanatçı kimliği olmayan bir arkadaşımız mesleği icra edemeyecek, sanatçı kimliğini aldığı zaman kimliğin çalışma izin belgesi yerine geçtiğini hatırlatmakta fayda var. Artık bir esnafın vergi levhası olduğu gibi bu mesleği icra eden figüranından tutun sinema sanatçısı, tasavvuf müziği, ilahı sanatçıları, sanat adını kapsayan tüm dallarda faaliyet gösteren arkadaşlarımızın kimlik kartını alarak gelecekte en azından bir faydasını görmesi gerekiyor. Şuan 5442 sayılı yasa ile İçişleri Bakanlığı'mızın bütün valiliklere göndermiş tebligatlarda açık havalarda düğün yasakları var. Kapalı alanlarda 1774 sayılı kimlik bildiri kanunu var. MÜZSAN ya da sanat dalı icra eden kurumlara mutlaka bu sanatçı kardeşlerimizin kayıtlarını yaptırarak bu mesleği icra etmeleri gerekiyor. Aksi takdirde kayıt dışı çalışan arkadaşlarımız kolluk kuvvetlerince yapılan denetimler esnasında yakalandıklarında idari para cezası ile karşılaşacağını hatırlatalım ki en azından bağlı bulundukları illerde temsilcilikler vasıtasıyla bir sanatçı kaydı yaptırmaları gerekiyor" diye konuştu.

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.