Nallıhan Aydoğmuş Köyü

Nallıhan Aydoğmuş Köyü

Aydoğmuş köyü haberleri, Nallıhan Aydoğmuş köyü güncel son dakika gelişmeleri, Aydoğmuş köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Ankara köyleri arasında yer alan Aydoğmuş köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Ankara il merkezine 187 km, Nallıhan ilçesine 26 km uzaklıktadır.

Nallıhan Aydoğmuş köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Aydoğmuş köyü son dakika gelişmeleri, Aydoğmuş köyüne özgü yemekler, Nallıhan Aydoğmuş köyünün tarihi, Aydoğmuş köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Aydoğmuş köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Aydoğmuş, Ankara ilinin Nallıhan ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Aydoğmuş Köyü Resimleri ve Aydoğmuş köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

 

Nallıhan Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Nallıhan Ankara Arası Kaç Km? Nallıhan Hava Durumu? Ankara Köyleri ve Nallıhan Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ankaralı iseniz Ankara Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Ankaralı Ünlüler arasında Nallıhan Aydoğmuş Köyünde doğan biri var mı? Nallıhan Doğumlu Ünlüler Kimler?

 Aydoğmuş, Ankara ilinin Nallıhan ilçesine bağlı bir mahalledir.

Ancak köy 5 mahalleden oluşmaktadır. Her mahalle kendi içinde akrabalık ilişkileri olması mahallenin halkının farklı farklı yerlerden göç ettiğinin  göstergesidir. Köy tarihi roma  dönemlerinde ve osmanlı dönemlerindede yerleşim yeri olmuştur. Bunu eski mezarlardan ve daha  önce  bulunan bir kiliseden anlamaktayız.Aydoğmuş Adı: Aydoğmuş, Halep bölgesindeki Köpekli Avşarı’nın en önemli obalarından biri. Adı, 15. Yy başlarında Kuzey Suriye’de yaşayan Köpekli Avşarları’nın beylerinden Ay-Doğmuş’tan gelmektedir. Aydoğmuşlular, daha sonra Sis (Kozan) Avşarlarının obalarından birini meydana getirmişlerdir. Sis bölgesi Aydoğmuşluları şu obalara ayrılmıştı: Alp-Ağıl-Oğlu, Bahşayışlı, Canbaz, Çandık, Kara Mehmet. Diğer Sis Avşarı obaları gibi Aydoğmuşlular da 17. yüzyıldan itibaren bulundukları yerden göç edip Anadolu'nun çeşitli yerlerine dağılmışlardır. Günümüzde Anadolu'nun muhtelif yerlerinde görülen Aydoğmuş adlı köyler onlardan hatıradır.Ankara il merkezine 187 km, Nallıhan ilçesine 26 km uzaklıktadır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.