Nallıhan Kuzucular Köyü

Nallıhan Kuzucular Köyü

Kuzucular köyü haberleri, Nallıhan Kuzucular köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kuzucular köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Ankara köyleri arasında yer alan Kuzucular köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Nallıhan Kuzucular köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kuzucular köyü son dakika gelişmeleri, Kuzucular köyüne özgü yemekler, Nallıhan Kuzucular köyünün tarihi, Kuzucular köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kuzucular köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kuzucular, Ankara ilinin Nallıhan ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kuzucular Köyü Resimleri ve Kuzucular köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

 

Nallıhan Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Nallıhan Ankara Arası Kaç Km? Nallıhan Hava Durumu? Ankara Köyleri ve Nallıhan Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ankaralı iseniz Ankara Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Ankaralı Ünlüler arasında Nallıhan Kuzucular Köyünde doğan biri var mı? Nallıhan Doğumlu Ünlüler Kimler?

 Kuzucular, Ankara ilinin Nallıhan ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin bulunduğu bölge çağlar boyunca Hititlere ev sahipliği yapmış (M.Ö. 19 yy.), daha sonra sırası ise Frigler (M.Ö. 12 yy.), Bitinya KrallığıPersRoma ve Bizans hakimiyetine girmiştir. Arapların İstanbul'u fethi için düzenledikleri seferler sırasında iki kez Arap istilasına maruz kalmış, 1071 Malazgirt Meydan Muharebesi'inden sonra Danışmentliler, daha sonra Anadolu Selçuklu Devleti'nin hakimiyetine girmiştir. Bir dönem de Haçlı Seferleri sonucu Bizans İmparatorluğu hakimiyetine girmiş, sonrasında yeniden Anadolu Selçuklu devleti hakimiyetine girmiştir. 1308 yılında Anadolu Selçuklu devletinin parçalanması sonucu kurulan Candaroğulları Beyliği topraklarına katılmıştır. Orhan Gazi döneminde Osmanlı Beyliği sınırlarına katılmış ve bu tarihten sonra Türklerin hakimiyetinden çıkmamıştır.

Candaroğlu Beyliğine bağlıyken şu anki mahallenin kurulu olduğu alanın etrafında üç oba olarak konuşlanmış, Osmanlı Beyliği zamanında bu üç oba birleştirilerek şimdiki köy oluşturulmuştur.

Ankara il merkezine 216 km, Nallıhan ilçesine 55 km uzaklıktadır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.