Nallıhan Nallıgölcük Köyü

Nallıhan Nallıgölcük Köyü

Nallıgölcük köyü haberleri, Nallıhan Nallıgölcük köyü güncel son dakika gelişmeleri, Nallıgölcük köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Ankara köyleri arasında yer alan Nallıgölcük köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Nallıhan Nallıgölcük köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Nallıgölcük köyü son dakika gelişmeleri, Nallıgölcük köyüne özgü yemekler, Nallıhan Nallıgölcük köyünün tarihi, Nallıgölcük köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Nallıgölcük köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Nallıgölcük, Ankara ilinin Nallıhan ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Nallıgölcük Köyü Resimleri ve Nallıgölcük köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

 

Nallıhan Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Nallıhan Ankara Arası Kaç Km? Nallıhan Hava Durumu? Ankara Köyleri ve Nallıhan Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ankaralı iseniz Ankara Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Ankaralı Ünlüler arasında Nallıhan Nallıgölcük Köyünde doğan biri var mı? Nallıhan Doğumlu Ünlüler Kimler?

 Nallıgölcük, Ankara ilinin Nallıhan ilçesine bağlı bir mahalledir.

İlçe merkezinin 32 km kuzeydoğusunda ve Bolu il sınırında yer alan Nallıgölcük mahallesi etrafı ormanlık alanlarla çevrilidir. Batısında Beyalan, doğusunda Gökçeöz, güneyinde Yeşilyurt köyleriyle ve kuzeyinde ise Seben ilçesiyle çevrili olan bu köye Nallıhan-Seben karayolu üzerinden veya Nallıhan-Ankara karayolu 21. km sinden sola ayrılan ve Atça mahallesinin içinden geçen yol güzergâhından ulaşmak mümkündür.

Elektriğe 1980, telefona 1987 yılında tek acente, 1994 yılında ise tamamıyla kavuşan köye yol 1960’lı yıllarda getirilmiştir. 1950’li yılların baslarında umumi çeşmelerle içme suyuna kavuşan Nallıgölcük mahallesinde eğitim ve öğretim çalışmalarına 1956 yılında ilk olarak köy odasında başlanmıştır. Daha sonra 1965 yılında yapılan Amerikan tipi bir baraka binaya taşınan okul öğrenci azlığından dolayı 1988 yılında da kapatılmıştır.

Nallıgölcük mahallesinden ilçe askerlik şubesine kayıtlı olup Kurtuluş Savaşı'na katılan ve şu anda hayatta olmayan şehitlerimiz olmuştur. Mehmet oğlu Hasan YALÇIN (1898), Mehmet oğlu H. Hüseyin AYMAZ (1899), Mustafa oğlu Ahmet CENAN (1899), ve A. Osman oğlu Tevfik BEĞENDİ (1899) bu mahallede yaşamış olan şehitlerdendir.

Ankara il merkezine 196 km, Nallıhan ilçesine 35 km uzaklıktadır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.