Nallıhan Sarıyar Köyü

Nallıhan Sarıyar Köyü

Sarıyar köyü haberleri, Nallıhan Sarıyar köyü güncel son dakika gelişmeleri, Sarıyar köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Ankara köyleri arasında yer alan Sarıyar köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Nallıhan Sarıyar köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Sarıyar köyü son dakika gelişmeleri, Sarıyar köyüne özgü yemekler, Nallıhan Sarıyar köyünün tarihi, Sarıyar köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Sarıyar köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Sarıyar, Ankara ilinin Nallıhan ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Sarıyar Köyü Resimleri ve Sarıyar köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

 

Nallıhan Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Nallıhan Ankara Arası Kaç Km? Nallıhan Hava Durumu? Ankara Köyleri ve Nallıhan Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ankaralı iseniz Ankara Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Ankaralı Ünlüler arasında Nallıhan Sarıyar Köyünde doğan biri var mı? Nallıhan Doğumlu Ünlüler Kimler?

 Sarıyar, Ankara ilinin Nallıhan ilçesine bağlı bir mahalledir.

Sakarya Nehri kıyısında kurulu Sarıyar, ilçe merkezine 27 km, Nallıhan-Ankara kara yoluna 17 km , Ankara'ya 167 km mesafededir. 1945'te Sarıyar Köyü 465 nüfuslu küçük bir köy iken, 1955'te Sarıyar Barajı ve Hidroelektrik Santrali'nin yapıldığı yıllarda mahallede 4 699 kişi yaşamıştır. Sarıyar'da belediye teşkilatı 01 Aralık 1973'te kurulmuş, 12 Kasım 2012 tarihli, 6360 sayılı kanun uyarınca belediye kapanmıştır. 30 Mart 2014 itibarıyla Nallıhan ilçesine bağlı bir mahalleye dönüşmüştür.

Nallıhan yöresinde sel sularının açtığı derin toprak uçurumlara yar denmektedir. Sarıyar da, Sakarya Nehri kenarında böyle bir yar kıyısında kurulmuş olduğundan ve çevresindeki toprak renginin de sarı ve sarının tonlarında olmasından dolayı, beldeye Sarıyar ismi verilmiş olduğu tahmin edilmektedir.

Ankara'ya ve Nallıhan'a ulaşım, şahıslara ait özel minibüs işletmeleri tarafından sağlanır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
1
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.