Nallıhan Tekirler Köyü

Nallıhan Tekirler Köyü

Tekirler köyü haberleri, Nallıhan Tekirler köyü güncel son dakika gelişmeleri, Tekirler köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Ankara köyleri arasında yer alan Tekirler köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Nallıhan Tekirler köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Tekirler köyü son dakika gelişmeleri, Tekirler köyüne özgü yemekler, Nallıhan Tekirler köyünün tarihi, Tekirler köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Tekirler köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Tekirler, Ankara ilinin Nallıhan ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Tekirler Köyü Resimleri ve Tekirler köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

 

Nallıhan Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Nallıhan Ankara Arası Kaç Km? Nallıhan Hava Durumu? Ankara Köyleri ve Nallıhan Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ankaralı iseniz Ankara Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Ankaralı Ünlüler arasında Nallıhan Tekirler Köyünde doğan biri var mı? Nallıhan Doğumlu Ünlüler Kimler?

 Tekirler, Ankara ilinin Nallıhan ilçesine bağlı bir mahalledir.

Tekirler mahallesi, başkent Ankara'nın Nallıhan ilçesine bağlı yaklaşık 150 hanesi bulunan, şirin ve doğal halini korumuş,özellikle sıcak kanlı ve misafirperver insanları olan güzel bir mahalledir.

Mahallenin adı 1487, 1521 ve 1573 tarihli Osmanlı belgelerinde Tekfurlar olarak kayıtlıdır. Tekfur kelimesi "Bizans'a bağlı yarı-bağımsız kumandan, bey, kral" anlamına geldiği için bu yerin Türk fethinden önceki devirde bir tür beylik veya hisar olduğu düşünülmektedir. Ancak halk arasında anlatılan efsane daha başkadır. Anlatılanlara göre köy şu an bulunduğu üç tepenin arasına değil de yüksekçe yerde olsun diye tepelerin üzerine kurulmak istenir ve bu niyetle ise başlanır, o zamanın imkânlarına göre de alet olarak kazma, kürek ve benzeri inşaat araç-gereçlerini hava kararmadan önce kurmak istedikleri yere taşırlar fakat ne kerametse akşamdan taşıyıp hazırlamış oldukları aletleri sabah olunca koydukları yerde değil de şu an kurulu olduğu üç tepenin arasında bulurlar. Bu olay ayni şekilde üç-dört gün sürer ve bu işte bir hayır olduğunu düşünüp mahallenin önde gelenleri mahallesi şu an bulunduğu yere tekbirler getirerek inşa etmeye karar verirler. Bu nedenle mahallenin esas adinin Tekirler değil de Tekbirler olduğu söylenmekte ise de buna dair yazılı bir belge bulunmamaktadır.

Tekirler mahallesinde insanlar geçimini genel olarak sebze, meyve ve tarım üretiminden gerçekleştirmektedir. Diğer köylerde de olduğu gibi genç nesil ilçeye ya da kentlere göç etmektedir, bu nedenle mahallede yaşlı nüfusu daha fazladır.

Köy toprağı ve iklimi kavun, karpuz, elma, armut, erik ve her türlü meyve çeşitleri yetiştirmeye müsaittir. Sebze olarak da salatalık, domates, biber,patlıcan gibi benzeri sebzeler üretilebilir.

Tahıl ürünlerinden; arpa, buğday, pamuk üretilmektedir.

Mahallede yapılan hayvancılık faaliyetlerine bakıldığında sayısı öncelere nazaran az da olsa ipek böceği üretimi,küçük ve büyükbaş hayvancılıkla da uğrasan komşularımız bulunmaktadır.

Tekirler mahallesindeki hayat akımı yukarıda anlatmış olduğum gibi, yazın sıcaklarda geçimlerini kazanmak için verilen uğras ile kışın ise hem yaza hazırlık hem de son yazın yorgunluğunu atmak için yapılan hazırlıklarla geçmektedir. İnsanlarımız Türkiye'nin genelinde olduğu gibi elde ettiklerine şükür etmesini bildikleri için hayatlarından mennundurlar ve durumlarından şikayetçi değildirler. mahallede iki tane köy kahvehanesi, üç tane bakkal dükkanı, sebze ve meyve alim-satım hali, bir muhtar binası bir tane de cami bulunmaktadır .

köye ulaşımı iki yoldan yapılabilmektedir. Bunlar Eskişehir üzerinden Sarıcakaya istikametine dönüp sırasıyla Dağküplü, Mayıslar, Laçin, Kuzucular köylerinden geçip Tekirler mahallesine ulaşabilirsiniz. Eskişehir'den Tekirler mahallesine olan mesafe yaklaşık olarak 70 kilometrelik bir mesafedir. Nallıhan üzerinden yine Sarıcakaya istikametine dönerek yine sırasıyla Osman Köyü ve Kuzucular mahallesini geçerek yine Tekirler mahallesine ulaşabilirsiniz. Nallıhan'dan Tekirler mahallesinin arasındaki mesafeyse yaklaşık olarak 60 kilometredir. Köy yolları oldukça virajlıdır ve yöreyi tanımayan şoförlerin özellikle çok dikkatli olmaları gerekir.

Ankara il merkezine 221 kilometre, Nallıhan ilçesine 60 kilometre uzaklıktadır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum