Nallıhan Yenice Köyü

Nallıhan Yenice Köyü

Yenice köyü haberleri, Nallıhan Yenice köyü güncel son dakika gelişmeleri, Yenice köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Ankara köyleri arasında yer alan Yenice köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Nallıhan Yenice köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yenice köyü son dakika gelişmeleri, Yenice köyüne özgü yemekler, Nallıhan Yenice köyünün tarihi, Yenice köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yenice köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yenice, Ankara ilinin Nallıhan ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yenice Köyü Resimleri ve Yenice köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

 

Nallıhan Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Nallıhan Ankara Arası Kaç Km? Nallıhan Hava Durumu? Ankara Köyleri ve Nallıhan Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ankaralı iseniz Ankara Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Ankaralı Ünlüler arasında Nallıhan Yenice Köyünde doğan biri var mı? Nallıhan Doğumlu Ünlüler Kimler?

 Yenice, Ankara ilinin Nallıhan ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin adının nereden geldiği bilinmemekle beraber mahallenin çok köklü bir tarihi olduğu bilinmektedir. Özellikle mahallenin yakınlarında bulunan ve köylülerin "Kale Kayısı" ismini taktıkları ve Bizanslıların buradan alışverişlerini yaptıkları bilinen bir pazar yeri vardır. Bu sayede mahallenin Bizanslılar zamanında var olduğu anlaşılmaktadır.

Ankara il merkezine 212 km, Nallıhan ilçesine 52 km uzaklıktadır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.