Nas Suresi Kaçıncı Cüz Kaçıncı Sayfada

Nas Suresi Kaçıncı Cüz Kaçıncı Sayfada

Nas suresi kaçıncı cüz kaçıncı sayfada, Nas suresi ne zaman okunur, faziletleri nelerdir? Nas Suresi Arapçası, Nas Suresi Türkçe Okunuşu ve meali haberimizde.

Nas Suresi 30.cüzde 603. sayfadadır. Nas Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 114. suresidir. 6 ayetten oluşur. Nas Suresi, Felak Suresi'nin ardından Mekke'de indirilmiştir. Adını insanlar anlamına gelen nas kelimesinden almıştır. Nas ve Felak surelerinin ikisine birlikte, Allah'a sığınmayı gösteren iki sure anlamına gelen; "muavvizeteyn" adı verilmektedir. Nas suresinin faziletleri, arapçası, türkçe okunuşu ve meali haberimizde...

Nas Suresi Faziletleri

Peygamber Efendimiz(Sallallahü Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu;
“Akşama ve sabaha eriştiğin zaman ihlas suresi ile muhavvezeteyn surelerini üç defa oku! Her türlü şerre karşı sana yeter.”

Rivayet edildi ki:

  • Her kim Cuma namazından sonra oturduğu yerde, İhlas-ı Şerif, Felak ve Nas surelerini yedi kere okursa, bir daha ki Cuma’ya kadar(kendisi, çoluk cocuğu ve malı bir hafta boyunca) muhafaza edilir (kötülüklerden korunur).
  • Her kim Cuma imam selam verdiğinde ayağını bükmeden (namaz halini bozmadan) Fatiha, İhlas, Felak ve Nas surelerini yedişer kere okursa, geçmiş ve gelecek günahları bağışlanır ve kendisine Allah’u Teala’ya ve ahiret gününe inanların sayısınca ecir verilir.

Nas Suresi Arapçası

nas-suresi.jpg

Nas Suresi Türkçe Okunuşu

1.     Kul e'uzü birabbinnas
2.     Melikinnas
3.     İlahinnas
4.     Min şerrilvesvasil hannas
5.     Elleziy yüvesvisü fiysudurinnas
6.     Minel cinnetivennas

Nas Suresi Meali

1, 2, 3, 4, 5, 6.     De ki: "Cinlerden ve insanlardan; insanların kalplerine vesvese veren sinsi vesvesecinin kötülüğünden, insanların Rabbine, insanların Melik'ine, insanların İlah'ına sığınırım."

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
2
3
0
1
2
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.