Nazımiye Ayranlı Köyü

Nazımiye Ayranlı Köyü

Ayranlı Köyü Haberleri, Nazımiye Ayranlı Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Nazımiye Ayranlı Köyü İle İlgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Tunceli köyleri arasında yer alan Ayranlı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Nazımiye Ayranlı Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Ayranlı Köyü son dakika gelişmeleri, Ayranlı Köyü ne özgü yemekler, Nazımiye Ayranlı Köyü nün tarihi, Ayranlı Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Ayranlı Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Ayranlı Köyü, Tunceli ilinin Nazımiye ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Ayranlı Köyü Resimleri ve Ayranlı Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Nazımiye Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. doğu anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Nazımiye Tunceli Arası Kaç Km? Nazımiye Hava Durumu? Tunceli Köyleri ve Nazımiye Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tuncelili iseniz Tunceli Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Tuncelili Ünlüler arasında Nazımiye Ayranlı Köyü Köyünde doğan biri var mı? Nazımiye Doğumlu Ünlüler Kimler?

Ayranlı, Tunceli ilinin Nazımiye ilçesine bağlı bir köydür.

Eski tarihlerde Ermenilerin yasamakta oldugu köye , iran-horasan`dan göc etiği söylenen Köyde zazaca hâlen konusulmaktadir. Eski mezar taslarinda koç basi bulunur, korumasiz oldugu icin calinmislardir.Inanc olarak tumuyle alevidir ve seyyid olan kureyşan asiretinin bir koluda bu köyde yasamaktadir.Fakat köydeki yasli insanlarin güneşe , ateşe , doğaya ve suya olan inanclari ve saygilari , bize iran cografyasindan bazı kültürel değerleri getirmiş olabileceğini gösteriyor. Köyün herhangi bir ismi yoktur eskiden kalan.Fakat daginik olan yerlesim yerlerinin isimleri genelde ermenice ve zazacadir.Ayrica Ermenilere ait mezarlikta bulunmaktadir.Fakat hiçbir arastirma yapilmamistir.Tunceli il merkezine 46 km, Nazımiye ilçesine 10 km uzaklıktadır.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Köyde ilköğretim okulu var ama kullanımdışıdır. Köyde, içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur. Sağlık ocağı yoktur

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.