Nevşehir Basansarnıç Köyü

Nevşehir Basansarnıç Köyü

Basansarnıç Köyü haberleri, Nevşehir Basansarnıç köyü güncel son dakika gelişmeleri, Basansarnıç köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Nevşehir Köyleri Arasında yer alan Basansarnıç köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Nevşehir Basansarnıç Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Basansarnıç Köyü son dakika gelişmeleri, Basansarnıç Köyü ne özgü yemekler, Nevşehir Basansarnıç Köyü nün tarihi, Basansarnıç Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Basansarnıç Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Basansarnıç Köyü , Nevşehir ilinin merkezine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Basansarnıç Köyü Resimleri ve Basansarnıç Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Nevşehir Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Nevşehir Nevşehir Arası Kaç Km? Nevşehir Hava Durumu? Nevşehir Köyleri ve Nevşehir Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Nevşehirlı iseniz Nevşehir Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Nevşehirlı Ünlüler arasında Nevşehir Basansarnıç Köyü  Köyünde doğan biri var mı? NevşehirDoğumlu Ünlüler Kimler?

Basansarnıç, Nevşehir ilinin merkez ilçesine bağlı bir köydür.

Köy ismini yıllar önce bölgedeki çok sayıda olan su sarnıçlarının batmasıyla batansarnıç ismiyle anılmış zamanla bu kelime basansarnıça dönüşmüştür.

Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında pek fazla bilgi yoktur. Köyün geçmişi kervancıdır. Yani devecidir. Köy devecioğuları olarak da bilinir. Bu meslek kendini nakliye söktöründe göstermektedir. Köy önceleri geniş meşe alanları ile kaplı durumda iken günümüzde tahrifat sonucu çok az sayıda meşelikler kalmıştır. Yörede yetiştirilen karpuz önceleri çok meşhur olmakla beraber şimdilerde pek fazla yetiştirilmemektedir. Köyde yaşayan ailelerden bazılarının kaydı 1292 yılına kadar tespit edilmektedir. Kervancılıkla uğraşan köy halkı bu bölgeyi kendilerine yerleşim yeri olarak seçmişlerdir. Belirli yemekleri tandırda kuru fasulye ve etli yahnidir.

Nevşehir merkezine 23 km uzaklıktadır. Köy arazileri genelde volkanik kayalarla kaplıdır, tarıma elverişli arazi alanı oldukça azdır. Köy nüfusu yaz aylarında artmakla beraber kış mevsimlerinde nüfus oldukça azdır. Nüfusun büyük kısmı İstanbul'da yaşamaktadır. Komşuları Alacaşar, çiftlik, Karacaşar, Kızılköy ve Tatlarin'dir. Köyde market bulunmamaktadır. Bu tür ihtiyaçlar köye en yakın kasabadan sağlanmaktadır.

Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.

Yıllara göre köy nüfus verileri
2007    
2000    706
1997    646

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köy devamlı göç vermektedir. Nakliyecilik yaygın iş koludur.

Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı vardir ancak faaliyette değildir. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.