Niğde Tepeköy

Niğde Tepeköy

Tepeköy, Niğde ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür. Niğde merkezine 13 km uzaklıktadır.

Niğde'nin En Güzel Köyüdür. Hatta Belki!de İç Anadolunun ...Küçük Şirin Bir Köy Tepeköy (BOZKIRIN ORTASINDA BİR CENNET KÖY TEPEKÖY) . İki dağ arasına bir tepeye yaslanmis bir vaziyette ve iki kücük akarsuyun birleştiği yerde kurulmuştur. Yazlari gezi ve istirahat icin uygun bir alan olup, temiz havası, tatli soguk suyu ve guzel tabiatiyla dikkati cekmektedir.

Eğitim seviyesi oldukça yüksektir Meşhur yemekleri; tandırda kuru fasulye, tarhana çorbası.yağlama,üzüm hoşafı Etkinlikler; Ketenlik'te piknik, Dereseki'de futbol turnuvası, Köy Konağının bahçesinde halay çekmek Gezilecek yerler;Kral mezarlığı, Tepeköy barajı, Cingören,  Çağşak, Hıramelek Değirmenyamacı mergaova, biladi, gölboğazı, tepecik, Hıramelek, Dere, Köyüğün, Vişkene.

Köyün iklimi, karasal iklimi etki alanı içerisindedir geceleri rahatça yıldızları seyredebilirsiniz nedeni rakımı çok yüksektir uğramanızı tavsiye ederiz. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Kendine özel elması ile Niğde yöresinde bir numaradır.(ÖZELLİKLE ÇAĞŞAK BAHÇELERİ ELMALARI SÜPERDİR).

Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Koyun girisindeki Koy Konaginda Sağlık ocağı birimi vardir. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik bulunmaktadır .

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.