Niğde’de toplu taşıma ücretlerine zam geldi

Niğde’de toplu taşıma ücretlerine zam geldi

Niğde Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısı Belediye Başkan Vekili İdris Bayram başkanlığında yapıldı.

Niğde Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısı Belediye Başkan Vekili İdris Bayram başkanlığında yapıldı. Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda gündemle ilgili 9 madde karara bağlandı.

Eylül ayı meclis toplantısında, yoklama ve bir önceki döneme ait kararların tasvibinin ardından Şehir İmar Planı'yla ilgili 5 madde müzakere edilerek karara bağlandı. Şehir İmar Planı'nda tadilat, talep ve teklifler görüşülmek üzere İmar Komisyonu'na havalesi yapıldı.

Taşıma Ücretleri Artırıldı

Toplantıda S.S.51 nolu taşıyıcılar kooperatifinin taşıma ücretlerinin artırılması hususundaki Plan ve Bütçe Komisyonuna havalesi yapılan rapor görüşüldü ve ücretlerin artırılması oy birliğiyle kabul edildi. Yeni ücretler; katlı öğrenci ücreti:1,50 TL, kartlı siviller:2,00 TL, kartsız öğrenci:1,75 TL, kartsız sivil:2,50 TL olarak belirlendi.

Belediyeye ait Pazartesi Pazarı'nda panayır ve hediyelik eşya satışı yapılması hususunda Plan ve Bütçe komisyonuna sevk edilen rapor, belediye meclisinin kişilere yer tahsisi yapma yetkisi bulunmadığından ve fuar ve panayır yerleri ancak ihaleyle kiraya verileceği düşünüldüğünden belediye meclisinde reddedildi.

Okul servis araçlarının öğrenci servisi fiyatlarındaki değişiklik talebinde rapor hazırlanması üzere Plan ve Bütçe Komisyonu'na sevk edildiği toplantıda taksicilerin taksimetre ücretlerinin yeniden değerlendirilmesiyle ilgili uygun görülen talebin incelenip rapor hazırlamak üzere Plan ve Bütçe Komisyonu'na sevki yapıldı.

Dilek ve temennilerin alınmasının ardından bir sonraki toplantının 6 Ekim 2017 Cuma günü saat:16.00'da yapılmasının kararlaştırılmasıyla toplantı sona erdi.

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.