Niksar Akıncı Köyü

Niksar Akıncı Köyü

Akıncı Köyü Haberleri, Niksar Akıncı Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Akıncı Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Tokat Köyleri Arasında Yer Alan Akıncı Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Niksar Akıncı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Akıncı köyü son dakika gelişmeleri, Akıncı köyüne özgü yemekler, Niksar Akıncı köyünün tarihi, Akıncı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Akıncı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Akıncı , Tokat'in Niksar ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Akıncı Köyü Resimleri ve Akıncı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Niksar Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Niksar Tokat Arası Kaç Km? Niksar Hava Durumu? Tokat Köyleri ve Niksar Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tokatlı iseniz Tokat Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Tokatlı Ünlüler arasında Niksar Akıncı Köyünde doğan biri var mı? Niksar Doğumlu Ünlüler Kimler?

Akıncı , Tokat ilinin Niksar ilçesine bağlı bir köydür.

M.Ö. çok eski zamanlarda kurulan Akıncı birçok ticaret yollarınınn kesişimi olmuştur. Bilinen İpek Yolu'nun Kuzey, Güney, Doğu ve Batı yollarıyla kesişimi buraya denk gelir. Önceleri Ermeni yerleşim yeri olan Akıncı'ya 12. yüzyılda Türkler yerleşmiştir. Köye gelen ilk Türk boyunun Oğuzların Zemiyent kolunun Kabuklar boyu olduğu söylenmektedir. Köyün en ünlü ismi şair Nadi'dir.Köy ismini de şair Nadi'nin mısralarından alır. Şair Nadi mısralarında köyüne incim diye hitab eder. Ve köyün adını alan şu mısraları yazar:

Senin ellerinde mi öleceğim vah inci vah

Seni ellere mi vereceğim ah inci ah

Toprağında gül olup

Gürgeninde dal olup

Güzlerinde solup

Sana mı küseceğim

Senin ellerinde mi öleceğim vah inci vah

Seni ellere mi vereceğim ah inci ah

Daha sonra halk arasında ahinciah, ahinici-akinci ve akıncı olmuştur.

Oğuz Türkmen kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.

 

Köylülerin aidiyet duygusu çok gelişmiştir. Bunun göstergesi olarak birlik ve beraberliğin muhafazası adına dernekleşme faaliyetleri hep var olmuştur. Halihazırda dernekte 1721 asil üye bunun üç katı yedek üye bulunmaktadır. Köyde geleneklerin en önemli sergilendiği vitrin düğünlerdir. Düğünlerde civar köyler davet edilir, çeşitli orta oyunları oynanır, damat kaçırma, damatı kürüne basma, gelin alma, yastık kaçırma, güreş gibi etkinlikler icra edilir. Düğünlerde güreş bir köylü vatandaşın kolunun kırılması sonucu 1995'ten itibaren kaldırılmıştır. Köyün yemekleri zengin Türk mutfağının en leziz örneklerinden oluşmaktadır. Tüm yemekler köyde yetişen doğal gıdalardan yapılmakta olup çok sağlıklıdır. Başlıca yemekler: Keşkek, içinden katıklı(Yayla Çorbası), pokali, menemen, muhlama, bat ve sinor'dur.

Akıncı Köyü Tokat İli'nin Niksar İlçesi'ne bağlı bir köy olup 37.919998 enlemi ve 28.309999 boylamı koordinatlarında yer alır.Ayrıca Tokat iline 75 km, Niksar ilçesine 32 km uzaklıktadır.

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi mevcuttur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı yoktur ancak Sağlıkevi vardır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon,vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.