Niksar Ardıçlı Köyü

Niksar Ardıçlı Köyü

Ardıçlı Köyü Haberleri, Niksar Ardıçlı Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Ardıçlı Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Tokat Köyleri Arasında Yer Alan Ardıçlı Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Niksar Ardıçlı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Ardıçlı köyü son dakika gelişmeleri, Ardıçlı köyüne özgü yemekler, Niksar Ardıçlı köyünün tarihi, Ardıçlı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Ardıçlı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Ardıçlı , Tokat'in Niksar ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Ardıçlı Köyü Resimleri ve Ardıçlı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Niksar Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Niksar Tokat Arası Kaç Km? Niksar Hava Durumu? Tokat Köyleri ve Niksar Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tokatlı iseniz Tokat Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Tokatlı Ünlüler arasında Niksar Ardıçlı Köyünde doğan biri var mı? Niksar Doğumlu Ünlüler Kimler?

Ardıçlı , Tokat ilinin Niksar ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün adının komutanı argustostan geldiği rivayet edilir.Köy aslında bir Rum köyüdür ancak 1923 nüfus mübadelesi ile SELANİK'in KAYALAR kazasından getirilen Trakya Türkleri yerleştirilmiştir. köyde ayrıca görülmeye deger gavra kayalıkları eski hamam ve iki adet muhteşem çeşme bulunmaktadır.

-Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur. Köy bir muhacir Türk köyüdür. Gelenek ve adetler tamamen Türk adetlerinden oluşur.

-

Tokat iline 63 km, Niksar ilçesine 13 km uzaklıktadır. Niksar'a hakim bir noktada kurulu olan köy Niksar-Ünye yolu üzerindedir. TURİZME AÇIK YAYLASI GÖRÜLMEYE DEGERDİR. Önceleri köyün otlak ve tarım alanları sayılan yayla bugün Türkiye çapında ÇAMİÇİ YAYLASI olarak havasıyla, suyuyla ve yemyeşil bitki örtüsüyle Türkiye'nin ender yaylalarındandır. Çamiçi yaylasında kebap ocakları,pide salonu,market oteller, pansiyonlar ve piknik sahaları mevcuttur.

-Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

-Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Köyde bu amaçla bir tarım kredi kooperatifi bulunmaktadır

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık evi vardır ancak personel olmadığı için kapalıdır. Orta Anadolu'yu Karadeniz sahiline bağlayan karayolu köyden geçmektedir, köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.