Niksar Beyçayırı Köyü

Niksar Beyçayırı Köyü

Beyçayırı Köyü Haberleri, Niksar Beyçayırı Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Beyçayırı Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Tokat Köyleri Arasında Yer Alan Beyçayırı Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Niksar Beyçayırı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Beyçayırı köyü son dakika gelişmeleri, Beyçayırı köyüne özgü yemekler, Niksar Beyçayırı köyünün tarihi, Beyçayırı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Beyçayırı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Beyçayırı , Tokat'in Niksar ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Beyçayırı Köyü Resimleri ve Beyçayırı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Niksar Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Niksar Tokat Arası Kaç Km? Niksar Hava Durumu? Tokat Köyleri ve Niksar Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tokatlı iseniz Tokat Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Tokatlı Ünlüler arasında Niksar Beyçayırı Köyünde doğan biri var mı? Niksar Doğumlu Ünlüler Kimler?

Beyçayırı , Tokat ilinin Niksar ilçesine bağlı bir köydür.   

Tarihçe

Köyün geçmişi hakkında bilgi yoktur

Efsane Muhtar

Köyün efsane muhtarı Bekir Bıyık köy için büyük hizmetler vermiştir.Köyün gelişimi sayesinde gerçekleştirmiştir.

Kültür

Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur. Köy Niksar'a çok yakındır. Fakat dışarıya özellikle İstanbul başta olmak üzere çok göç vermiştir. Kışın köyde çok az insan kalmaktadır. Yemek kültürümüz Niksar'ın diğer köylerindeki yemeklerle aynıdır. Fakat hamur işi ve katmer köyde çok tutulur. Özellikle bişi denen ince bir katmer vardır saçta pişirilip, üzerine tereyağı sürülüp yenir, çok nefis bir hamurişidir. Genellikle sahurda yapılır. Yazın izine gelen köylülerimizle köy şenlenir.

Coğrafya

Tokat iline 58 km, Niksar ilçesine 14 km uzaklıktadır.

İklim

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Nüfus

Yıllara göre köy nüfus verileri
2007  
2000 219
1997 219

Ulaşım

köyün 1 km yanından geçen uluslararası E80 karayolu, Düzce Kaynaşlı'dan başlayarak, Gerede, Kurşunlu, Çerkeş, Tosya, Osmancık, Gümüşhacıköy, Merzifon, AMASYA, Taşova, Erbaa,(Beyçayırı köyü) Niksar, Reşadiye, ERZİNCAN, Tercan, Pasinler, Horasan, Doğubeyazıt ve Gürbulak sınır kapısından İran'a kadar uzanmaktadır. Dört mevsim ulaşıma açık olan E80 karayolu, son dere düzgün olmakla beraber, tek şeritli asfalttır.

Ekonomi

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Altyapı bilgileri

Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı yoktur. Sağlık Evi: Recep YAZICIOĞLU'nun Valiliği döneminde Devlet-Köylü iş birliği ile yapılıp ve bizzat kendisi tarafından açılışı yapılarak hizmete başlamış olan, bir dönem faaliyet gösterdikten sonra görevli ebe-hemşire verilmediği için kapanmıştır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.