Niksar Budaklı Köyü

Niksar Budaklı Köyü

Budaklı Köyü Haberleri, Niksar Budaklı Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Budaklı Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Tokat Köyleri Arasında Yer Alan Budaklı Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Niksar Budaklı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Budaklı köyü son dakika gelişmeleri, Budaklı köyüne özgü yemekler, Niksar Budaklı köyünün tarihi, Budaklı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Budaklı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Budaklı , Tokat'in Niksar ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Budaklı Köyü Resimleri ve Budaklı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Niksar Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Niksar Tokat Arası Kaç Km? Niksar Hava Durumu? Tokat Köyleri ve Niksar Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tokatlı iseniz Tokat Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Tokatlı Ünlüler arasında Niksar Budaklı Köyünde doğan biri var mı? Niksar Doğumlu Ünlüler Kimler?

Budaklı , Tokat ilinin Niksar ilçesine bağlı bir köydür.   

Genel Bilgiler/ Tarihçe

Köyün adının nereden geldiği bilinmemektedir ancak eski İsmi Huri (huru) olarak geçmektedir geçmişi çok eskilere dayanmaktadır. Köy içinde bulunan oyma taşlarda Danişmentlilere ait buluntular vardır. Ayrıca Köyün İlk camiisinin Ahşap direklerinde, yapıldığı tarihe ait tarih kazıntılarında caminin 350 yıllık bir geçmişe sahip olduğu bilinmektedir..

köy yemekleri yöresel yemeklerden oluşur,bunlar sırasıyla bat,keşkek(özellikle kuzu etiyle yapılan),katmer,bişi,vs vs.Köy tamamen Türklerden oluşup sünni mezheptendir.Ayrıca köy halkı tamamen birbiri ile akrabadır.köyün adetleri Türk örf ve adetlerine uygundur ve çevre köyleri ile uyum içinde geçinirler.dışarıdan kız alıp verme olsa da genellikle köy içinden kız alırlar.düğünler diğer niksar köylerinde olduğu gibi 3 gün sürer ve oldukça eğlenceli geçer.

 

Tokat iline 35 km, Niksar ilçesine 20 km uzaklıktadır. köy yüksek bir noktada olup niksar ovası net olarak izlenir.köyden niksar bile rahatlıkla görülebilir.biraz engebeli arazi yapısı yüzünden tarım tam randımanlı yapılamamaktadır,fakat hayvancılık gelişmiştir.

 

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Yıllara göre köy nüfus verileri

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

 

Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı vardır ancak sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.