Niksar Buzköy Köyü

Niksar Buzköy Köyü

Buzköy Köyü Haberleri, Niksar Buzköy Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Buzköy Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Tokat Köyleri Arasında Yer Alan Buzköy Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Niksar Buzköy köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Buzköy köyü son dakika gelişmeleri, Buzköy köyüne özgü yemekler, Niksar Buzköy köyünün tarihi, Buzköy köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Buzköy köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Buzköy , Tokat'in Niksar ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Buzköy Köyü Resimleri ve Buzköy köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Niksar Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Niksar Tokat Arası Kaç Km? Niksar Hava Durumu? Tokat Köyleri ve Niksar Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tokatlı iseniz Tokat Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Tokatlı Ünlüler arasında Niksar Buzköy Köyünde doğan biri var mı? Niksar Doğumlu Ünlüler Kimler?

Buzköy , Tokat ilinin Niksar ilçesine bağlı bir köydür.   

 Tokat iline 62, Niksar ilçesine ise 14 km uzaklıktadır.

Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur. Köy, Niksar'ın en eski köylerindendir. En az 200 senelik bir geçmişe sahiptir.[kaynak belirtilmeli]

 

Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında pek fazla bir bilgi yoktur. Düğünlerinde Dede Oyunu denen zevkli ve göze hoş gelen bir oyun oynanmaktadır. Köy Türk vatandaşlardan oluşmakta olup köyün tamamı Sünni mezhebindendir. Köyde atalardan kalma örf ve adetler hâlâ çok yaygındır. Yemeklerden özellikle hamur işleri çok meşhurdur. Düğünleri gayet güzel olup çeşitli oyunlar oynanır. Ayrıca Ramazan ayına özgü çok güzel adetleri vardır.

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Yazları sıcak ve kurak, kışları soğuk ve yağışlıdır.

 

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Tarımda özellikle sera domates yetiştiriciliği yoğundur. Karadeniz bölgesinde ilk tarla domatesinin burada çıktığı bilinmektedir.[kaynak belirtilmeli] Her sene Haziran ayının sonu ve Temmuz ayının ilk haftası hasat başlar. Köyde yetiştirilen başlıca mahsuller; Domates, Biber, Ekin, Pancar, Soğan, Fasulye, Kelem, Pırasa, Mısır, Karpuz, Kavun ve Kabak'tır.

Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı vardır ancak sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. Ayrı köyde ilçe tarıma bağlı Ziraat Temsilciliği adı altında büro vardır ve bir Ziraat Mühendisi çalışmaktadır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.