Niksar Çayköy Köyü

Niksar Çayköy Köyü

Çayköy Köyü Haberleri, Niksar Çayköy Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Çayköy Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Tokat Köyleri Arasında Yer Alan Çayköy Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Niksar Çayköy köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çayköy köyü son dakika gelişmeleri, Çayköy köyüne özgü yemekler, Niksar Çayköy köyünün tarihi, Çayköy köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çayköy köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çayköy , Tokat'in Niksar ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çayköy Köyü Resimleri ve Çayköy köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Niksar Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Niksar Tokat Arası Kaç Km? Niksar Hava Durumu? Tokat Köyleri ve Niksar Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tokatlı iseniz Tokat Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Tokatlı Ünlüler arasında Niksar Çayköy Köyünde doğan biri var mı? Niksar Doğumlu Ünlüler Kimler?

  1. , Tokat ilinin Niksar ilçesine bağlı bir köydür.

 

Köyün adının çayı çok sevmelerinden ve çayı çok içtiklerinden dolayı çay köyü adıyla anıldığı söylenir ve alevi köyüdür.

 

Yöresel yemekleri; yaprak dolması (Lahana, Üzüm yaprağı), çeşitli pekmez türleri, bulgur pilavı, helle çorbası, yayla çorbası katmeri v.s

 

Tokat iline 67 km, Niksar ilçesine 22 km uzaklıktadır. Orta Karadeniz Bölümünde ise maksimum yağış kışın, minimum yağış yazın düşer. Yıllık yağış miktarı 800–1000 mm’dir. Karadeniz ikliminin görüldüğü alanlarda kar yağışlı günlerin ortalaması 18 gündür. Yıllık ortalama sıcaklık 13-15 °C’dir. Ocak ayı ortalama sıcaklığı 6-7 °C’dir. Temmuz ayı ortalama sıcaklığı 21-23 °C’dir. Yıllık sıcaklık farkı 13-15 °C’dir. Doğal bitki örtüsü ormandır. Yüksek alanlarda Alpin çayırlar görülür. .

 

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

 

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamakta, taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. köyde CEM EVİ VARDIR

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.