Niksar Dönekse Köyü

Niksar Dönekse Köyü

Dönekse Köyü Haberleri, Niksar Dönekse Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Dönekse Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Tokat Köyleri Arasında Yer Alan Dönekse Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Niksar Dönekse köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Dönekse köyü son dakika gelişmeleri, Dönekse köyüne özgü yemekler, Niksar Dönekse köyünün tarihi, Dönekse köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Dönekse köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Dönekse , Tokat'in Niksar ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Dönekse Köyü Resimleri ve Dönekse köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Niksar Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Niksar Tokat Arası Kaç Km? Niksar Hava Durumu? Tokat Köyleri ve Niksar Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tokatlı iseniz Tokat Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Tokatlı Ünlüler arasında Niksar Dönekse Köyünde doğan biri var mı? Niksar Doğumlu Ünlüler Kimler?

Dönekse , Tokat ilinin Niksar ilçesine bağlı bir köydür.   

Köyün adı 2016 yılında tekrar Dönekse olmuştur.[1] Daha evvel Boğazbaşı köyü olarak değiştirilmişti. 1949dan beri Dönekse köyü ulaşım açısından çok mühim bir yere sahiptir. Adeta Tokat'la Niksar'ı bağlayan bir merkez mevkiindedir. Yerleşim yeri içinde eski tarihlere dayanan Ermeni ve Rum mezarları dikkat çekmektedir.

 

Tokat iline 40 km., Niksar ilçesine 10 km. uzaklıktadır. Köy, Huru dağlarının çevrelediği bir bölgede bulunmakta, tarım arazileri ise Kelkit çayının da aktığı verimli tektonik çöküntü ovası olan Niksar ovasında bulunmaktadır. Köyü çevreleyen bu dağlarda avcılık yapılmakta, ayrıca devlet destekli doğal park alanı oluşturulmaktadır.

 

Konum itibarı ile yükseltinin az olduğu Orta Karadeniz Bölümü sınırları içinde yer aldığı için Karadeniz'in nemli-ılıman etkisini görmek mümkündür. Tokat'ın güney kesimlerine göre daha fazla yağış alır ve sıcaklık farkı daha azdır.

 

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi ile İç Anadolu iklimi geçiş bölgesindedir.

 

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Son yıllarda, köyden büyük kentlere göç başlamıştır. Emeğiyle geçinen nüfus artmaktadır. Köyün nüfusuna yakın sayıda dışarıda yaşayan ve çalışan insan vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum