Niksar Esence Köyü

Niksar Esence Köyü

Esence Köyü Haberleri, Niksar Esence Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Esence Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Tokat Köyleri Arasında Yer Alan Esence Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Niksar Esence köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Esence köyü son dakika gelişmeleri, Esence köyüne özgü yemekler, Niksar Esence köyünün tarihi, Esence köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Esence köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Esence , Tokat'in Niksar ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Esence Köyü Resimleri ve Esence köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Niksar Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Niksar Tokat Arası Kaç Km? Niksar Hava Durumu? Tokat Köyleri ve Niksar Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tokatlı iseniz Tokat Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Tokatlı Ünlüler arasında Niksar Esence Köyünde doğan biri var mı? Niksar Doğumlu Ünlüler Kimler?

Esence , Tokat ilinin Niksar ilçesine bağlı bir köydür.   

Köyün eski adı Ehen'dir. Köyün kuruluşu 1700'lü yılların ortalarına dayanmaktadır. Rivayete göre Reşadiye'nin Sazak köyünden gelen 3 kardeşin buraya yerleşmesi ile kurulan köye daha sonra çevre köylerden de katılım olmuştur.

Göç edenlerin yüzde 90'ı tekstil işi ile uğraşmaktadır. İstanbul'a göç edenler yoğun olarak Atışalanı, İkitelli, Güngören ve çevresinde yaşamaktadır. İstanbul'da Esenceli yaklaşık 80 hane bulunmaktadır. 1996 yılında Esenceliler, köy adına bir dernek kurmuş olsalar da 2000'li yıllarda derneği fesh etmişlerdir. Köyde bulunan soyadları ise şunlardır: Özdemir (Şakireler), Yurdaer (Kamiller), Baştürk (Kösegiller), Çıtak (İbiçoiller), Aksoy (Haydarlar), Gürel (Çavuşlar), Akalın (Bekteşler), Karaman (Dohçalar)ve diğer taraftan köyün mezrası olan şu an kimsenin yaşamadığı Karameşe mezrasında yaşayan Karaman, Çaktı ve Elbasan.

köyde keşkek yemeği,yaprak sarması,madımak çorbası,yahni yapılır. Ağırlıklı olarak İstanbul'a göç veren köy, Ankara, Niksar, Tokat ve İzmir gibi illere de göç vermiştir. Göç edenlerin yüzde 90'ı tekstil işi ile uğraşmaktadır. İstanbul'a göç edenler yoğun olarak Atışalanı, İkitelli, Güngören ve çevresinde yaşamaktadır. İstanbul'da Esenceli yaklaşık 80 hane bulunmaktadır. 1996 yılında Esenceliler, köy adına bir dernek kurmuş olsalar da 2000'li yıllarda derneği fesh etmişlerdir. Köyde bulunan soyadları ise şunlardır: Özdemir (Şakireler), Yurdaer (Kamiller), Baştürk (Kösegiller), Çıtak (İbiçoiller), Aksoy (Haydarlar), Gürel (Çavuşlar), Akalın (Bekteşler), Karaman (Dohçalar)ve diğer taraftan köyün mezrası olan şu an kimsenin yaşamadığı Karameşe mezrasında yaşayan Karaman, Çaktı ve Elbasan

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Köy 40-45 hanelidir. 1970'lerin sonundan itibaren göç vermeye başlamıştır.

Köyün ekonomisi orman ürünleri, tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Ceviz ve nohutu ile Niksar ve çevresinde tanınan Esence'de sulu tarımın yapılamaması köyün en büyük sorununu oluşturmaktadır. Köyün ormanlarında çok çeşitli ağaç ve bitki türleri bulunmaktadır. Gene köyün ve Karameşenin daimi içme ve tarım suyuna kavuşması için gerekli çalışmaların yapılacağını umuyoruz..

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.