Niksar Güdüklü Köyü

Niksar Güdüklü Köyü

Güdüklü Köyü Haberleri, Niksar Güdüklü Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Güdüklü Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Tokat Köyleri Arasında Yer Alan Güdüklü Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Niksar Güdüklü köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Güdüklü köyü son dakika gelişmeleri, Güdüklü köyüne özgü yemekler, Niksar Güdüklü köyünün tarihi, Güdüklü köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Güdüklü köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Güdüklü , Tokat'in Niksar ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Güdüklü Köyü Resimleri ve Güdüklü köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Niksar Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Niksar Tokat Arası Kaç Km? Niksar Hava Durumu? Tokat Köyleri ve Niksar Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tokatlı iseniz Tokat Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Tokatlı Ünlüler arasında Niksar Güdüklü Köyünde doğan biri var mı? Niksar Doğumlu Ünlüler Kimler?

Güdüklü , Tokat ilinin Niksar ilçesine bağlı bir köydür.   

Köyün adı rivayetlere göre köye ilk yerleşen iki kardeşe verilen lakaptır. Güdüoğlu diye anılan kardeşler yıllar içinde bu bölgeye yerleşerek tamamı kendi soyundan olan bu köyü meydana getirmiştir. 35 hanenin tamamının soyadı Kütükçü'dür. Orta Karadeniz bölgesinde ender görülen bu durum Güdüklü köyüne özgüdür.

Köy kültür gelenek ve görenek zenginliği bakımından oldukça benliğine bağlı Anadolu kültürüne daha yakın bir geleneğe sahiptir. Köy Türk ve Sünni bir köydür. Anadoluya özgü yemek türleri ve adetleri vardır. Köyde misafirperverliğe özen sonderece önemlidir, düğünlerde genelde tokat ve yöresel oyun havaları önde gelir, bunlar halay ağırlama, güloğlan, mevlana, keklik, çiftetellive orta oyunlarıda ayrı bir güzellik katkısı vardır. Yemekleri ise başlıca: tarhana çorbası, mısır gendümesi, keşkek, menemen, gözleme, kebab, erikli makarna çorbası, yayla çorbası en önemlisi bat yemeği, yaprak dolmasıdır.

Tokat iline 58 km, Niksar ilçesine 12 km uzaklıktadır.

 

Konum olarak Niksarın tam karşısında bulunan köyden bakıldığında Niksar Ovası ve Niksar net bir şekilde görülebilmektedir. Köyün doğusunda Yolkonak Kasabası, Batısında Beyçayırı Köyü, Bağtepesi, Güneyinde Musa Pınarı Köyü, Sakız Ören Dağları, Kuzeyi ise Yeşil Niksar Ovası'na açılan şirin bir orman yamaçlarında anadolu köyüdür.Köyden ilçeye ulaşım oldukça kolaydır belli aralıklarla gürçeşme belediye arabası geçmektedir.

Köy Karadeniz ikliminde olmakla birlikte karasal iklimin tesirleri de vardır. Yazları kurak geçer,kış, bahar ve güz ayları yağışlı ve ılıman olur.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Bağcılık gelişme aşamasındadır. Üzüm, bağ yaprağı ve domates v.b sebze yetiştiriciliği yapılmaktadır. Köyde sulama problemi olmayıp, yetiştirilen başlıca ürünler şeker panacarı, buğday, domates, üzüm, patates, elma, armut, kavun, karpuz, incir, nar, şeftali vb... ürünlerdir. Son yıllarda Küresel ısınma nedeni ile sıcak bir iklim yaşanmakta olan güdüklü köyünde zeytin yetiştiriciliği yapılmaya çalışılmaktadır.

Köyde ilköğretim okulu vardır fakat aktif değildir. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.