Niksar Gülbayır Köyü

Niksar Gülbayır Köyü

Gülbayır Köyü Haberleri, Niksar Gülbayır Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Gülbayır Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Tokat Köyleri Arasında Yer Alan Gülbayır Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Niksar Gülbayır köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Gülbayır köyü son dakika gelişmeleri, Gülbayır köyüne özgü yemekler, Niksar Gülbayır köyünün tarihi, Gülbayır köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Gülbayır köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Gülbayır , Tokat'in Niksar ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Gülbayır Köyü Resimleri ve Gülbayır köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Niksar Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Niksar Tokat Arası Kaç Km? Niksar Hava Durumu? Tokat Köyleri ve Niksar Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tokatlı iseniz Tokat Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Tokatlı Ünlüler arasında Niksar Gülbayır Köyünde doğan biri var mı? Niksar Doğumlu Ünlüler Kimler?

Gülbayır , Tokat ilinin Niksar ilçesine bağlı bir köydür.   

Köyün ilk adı gavurlar mezarlığı ve aşağı oba semtinde Rumlar tarlasında 1473 - 1520 yılları arasında ticaret ve yerleşim alanı olarak kuruldu. Bölgede altın ve mücevherat işleri yapıldığı için "Altın yurdu" anlamına gelen Fatsa, Cer, Altın, ve Oba Yurt kelimelerinden oluşan zerovadır.

Köye 1550 yıllarında Hamza Ağa adlında biri yerleşmiştir. Yeşillik ve ormanlık olan alanda bir süre sonra Rumlarla meydana gelen savaşlar sonrası köy boşaldı. 1560'lı yıllarda köye ilk olarak bir Türkmen ailesi yerleşir. Bu aile Sarısakallılar'dır.

 

Kelkit vadisi civarında Akkoyunlu (Osmanlı) çatışmaları sonrasında oluşan Başköy'den Türkmenlerin Kayı soyundan olduğu sanılan bir aileden uzun boylu, sarı sakallı Dede isminde bir kişi köyün ilk kurucusudur.

Köyün yemekleri yaprak sarması.

Tokat iline 57 km, Niksar ilçesine 7 km uzaklıktadır.

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Özellikle yaz aylarında Emekli olanların dönmesiyle emekli sayısı ve nüfus artmıştır.

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi VARDIR. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum