Niksar Karabodur Köyü

Niksar Karabodur Köyü

Karabodur Köyü Haberleri, Niksar Karabodur Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Karabodur Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Tokat Köyleri Arasında Yer Alan Karabodur Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Niksar Karabodur köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Karabodur köyü son dakika gelişmeleri, Karabodur köyüne özgü yemekler, Niksar Karabodur köyünün tarihi, Karabodur köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Karabodur köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Karabodur , Tokat'in Niksar ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Karabodur Köyü Resimleri ve Karabodur köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Niksar Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Niksar Tokat Arası Kaç Km? Niksar Hava Durumu? Tokat Köyleri ve Niksar Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tokatlı iseniz Tokat Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Tokatlı Ünlüler arasında Niksar Karabodur Köyünde doğan biri var mı? Niksar Doğumlu Ünlüler Kimler?

Karabodur , Tokat ilinin Niksar ilçesine bağlı bir köydür.   

 

Karabodur Köyünün tahmini olarak, 250 yıllık bir geçmişe sahip olduğu, eski adının Kılcıyan olarak bilindiği, Karabodur adının ise bölgede yetişen bir kiraz cinsinin adı olduğundan adını da bu kiraz cinsinden aldığı düşünülmektedir. Son yıllarda ceviz yetiştiriciliğine önem verilerek yağ ve protein oranı yüksek çok güzel aromaya sahip ceviz yetişritilmektedir.

 

Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur.köy niksarın yerli Türk nüfusundan olup sünni meshebindendir.türk adet ve geleneklerine son derece bağlıdır.köyün niksara özgü çorbaları ve bazlaması meşhurdur.ramazan ayında topluca iftar yemeği yenir ve teravih namazından sonra koyu sohbetler yapılır ve ayrıca dini ve milli bayramlara çok önem verilir. çok güzel tavşan ve domuz avı yapılır.

Tokat iline 67 km, Niksar ilçesine 7 km uzaklıktadır. Köyün Doğusunda Ardıçlı, Batısında Şıhlar köyü, Kuzeyinde Karabodur Yaylası ve Gerit köyü, Güneyinde Niksar Öğretmenler Birliği Mahallesi bulunmaktadır. Köyün bitki örtüsü alçak kesimlerde yöre halkının Sindiğen olarak isimlendirdiği yaprakları dikenli bir meşe çeşidi ve sarı çam, rakım yükseldikçe pelit olarak tabir ettiğimiz meşe çetişleri kendini göstermektedir. Yayla seviyesinde kara çam ve gürgen ormanları ile kaplıdır. Köyün yaylası Çamiçi yaylası ile sınır olduğundan yaz mevsiminde hafta sonları ve hafta içi adeta piknik alanını andırmakla birlikte çok sayıda insanı konuk etmektedir.

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisinde kalmakta ise de zaman zaman karasal iklimin özellikleri hissedilmektedir.

ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır. Köyde kullanılan bahçe sulama suyunun kaynak suyu olması, köyde yetiştirilen sebze ve meyveye ayrı bir lezzet katmaktadır. Köyde meyve bahçesi olarak son yıllarda cevize çok önem verilmektedir.

Köyde, ilköğretim öğrencisi bulunmadığından okulun yapımı tamamlanmamıştır. Köyün '''içme suyu şebekesi''',kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi, Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köyün yolu stabilize olup, köyde elektrik ve telefon aboneleri vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.