Niksar Kiracı Köyü

Niksar Kiracı Köyü

Kiracı Köyü Haberleri, Niksar Kiracı Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Kiracı Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Tokat Köyleri Arasında Yer Alan Kiracı Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Niksar Kiracı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kiracı köyü son dakika gelişmeleri, Kiracı köyüne özgü yemekler, Niksar Kiracı köyünün tarihi, Kiracı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kiracı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kiracı , Tokat'in Niksar ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kiracı Köyü Resimleri ve Kiracı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Niksar Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Niksar Tokat Arası Kaç Km? Niksar Hava Durumu? Tokat Köyleri ve Niksar Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tokatlı iseniz Tokat Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Tokatlı Ünlüler arasında Niksar Kiracı Köyünde doğan biri var mı? Niksar Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kiracı , Tokat ilinin Niksar ilçesine bağlı bir köydür.   

Köyün tarihi 1840'lı yıllara dayanır. Fakir olan Rumların yaşadıği bilinmektedir.

Tarihi mezar kalıntıları ve küçükgöz su çeşmesi yanında su yolu, yerleşim kalıntıları vardır. Tarihi eşyalara da rastlanır. Çok eskiden yaşayan halkın dağınık şekilde köye yerleştikleri, su kaynaklarına yakın bir şekilde oturdukları gözlemlenmiştir. Bundan da yaşam tarzı olarak birbirleriyle fazla münasebetlerinin olmadıği anlaşılmaktadır. 1840'lı yıllarda da 4 hane, 40 baş hayvanla yerleşim oluşturulmuştu. Köyün kuzey kısmında Gülağa Tepesi vardır. Burada Gülağa Bey'in türbesi vardır. Gülağa Bey'in, bu tepede Melik Ahmet Danişment Gazinin Niksar'ı Bizans'ın elinden kurtardığı zamanda şehit olduğu sanılıyor. Köyun güneyınde ise tarihî İpek Yolu geçmektedir. Bu yol halen kullanılmaktadır. Kiracı ismini ise, geçici olarak birkaç kişinin, köye gelip yer kiralamaları sebebiyle daha sonra fılan yerde kiracılar var denilmiştir. Böylece ismi Kiracı diye anılmıştır.

Tokat iline 65 Km., Niksar ilçesine 16 Km. uzaklıktadır. Kuzeyinde Canik dağları uzantisı vardır. Köy, ormanın güney kısmında yerleşmiştır. Yerleşim yeri tepelik alandır. Tarım arazisi Kelkit ovası ile bitişiktir. Su kaynakları yeterli görülmemekte, araştırmalar devam eetmektedir. Su göletleri mevcuttur. Nüfusu pek artmaz. Nedeni, yaşayan halkın çoğu, geçim dolaysıyla başka yerlere göç etmiştir.Karadeniz Bölgesindedir.

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.