Niksar Korulu Köyü

Niksar Korulu Köyü

Korulu Köyü Haberleri, Niksar Korulu Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Korulu Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Tokat Köyleri Arasında Yer Alan Korulu Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Niksar Korulu köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Korulu köyü son dakika gelişmeleri, Korulu köyüne özgü yemekler, Niksar Korulu köyünün tarihi, Korulu köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Korulu köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Korulu , Tokat'in Niksar ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Korulu Köyü Resimleri ve Korulu köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Niksar Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Niksar Tokat Arası Kaç Km? Niksar Hava Durumu? Tokat Köyleri ve Niksar Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tokatlı iseniz Tokat Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Tokatlı Ünlüler arasında Niksar Korulu Köyünde doğan biri var mı? Niksar Doğumlu Ünlüler Kimler?

Korulu , Tokat ilinin Niksar ilçesine bağlı bir köydür.   

18.yy'nin başlarına kadar, bir Rum ve Ermeni yerleşkesi olarak anılan köyün adı. Leis idi. Bu ad, bir liman köyü olan (liman kalıntıları hala durmaktadır.) Leis’te oturan Reis’ten geliyordu. Türkçede R ile başlayan sözcük olmadığından Reis, Leis’e dönüşmüştü. 1970'li yıllarda köy adlarının Türkçeleştirilmesi nedeniyle ,güneyindeki orman korusundan esinlenilerek, Korulu adi verilmiştir. Liman kalıntısı sanılan yer aslında han kalıntısıdır . İpek yolu güzergahında bulunan Han şehir efsanesine göre liman kalıntısı zannedilmektedir ama yanlış bilgidir . 2004 yılında kültür bakanlığı tarafından Han kalıntısı olarak tescillenmiştir!!

Köyün kültür ve görenekleri hakkında bilgi yoktur.

Orta Karadeniz’de bulunan Tokat ilinin kuzeydoğusuna düşen Niksar ilçesi, batıdan Erbaa, güneyden Almus, dogudan Reşadiye ve kuzeyden, Ordu’nun Akkuş ilçesiyle çevrilmiştir. Niksar ovasının ortasında, Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinden doğan Kelkit çayı Niksar ovasını ortadan ikiye ayırarak Erbaa ve Tasova arazilerini suladiktan sonra Tasova çıkışında, Sivas yaylalarından doğup, Almus, Tokat ve Amasya’yi geçen Yeşilırmak’la birleşerek Samsun’un Çarşamba ilçesinden Karadeniz’e dökülür. Niksar ovası batıda Amasya Havzası, güneyde Köse Dağları, doguda Reşadiye,Erzincan havzasi ve kuzeyinde Canık Dağları'yla çevrilmiştir. Canık Dağları'nın doruklarindaki Çamiçi Yaylası, Niksar sakinlerinin yazlıklarıdir.

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Korulu zengin bir köydür özellikle Niksar Ovası'nın çok büyük bir kısmı bu köyündür.

Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı vardır ancak sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.Köy çok gelişmiş bir köy olup kendi kütüphanesini kurmuştur.Eğitime çok önem veren bir köydür.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.