Niksar Mahmudiye Köyü

Niksar Mahmudiye Köyü

Mahmudiye Köyü Haberleri, Niksar Mahmudiye Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Mahmudiye Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Tokat Köyleri Arasında Yer Alan Mahmudiye Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Niksar Mahmudiye köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Mahmudiye köyü son dakika gelişmeleri, Mahmudiye köyüne özgü yemekler, Niksar Mahmudiye köyünün tarihi, Mahmudiye köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Mahmudiye köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Mahmudiye , Tokat'in Niksar ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Mahmudiye Köyü Resimleri ve Mahmudiye köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Niksar Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Niksar Tokat Arası Kaç Km? Niksar Hava Durumu? Tokat Köyleri ve Niksar Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tokatlı iseniz Tokat Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Tokatlı Ünlüler arasında Niksar Mahmudiye Köyünde doğan biri var mı? Niksar Doğumlu Ünlüler Kimler?

Mahmudiye , Tokat ilinin Niksar ilçesine bağlı bir köydür.   

miladi takvime göre köyün halkı 1900 yılından sonra rusya ile gürcüstan arasından çıkan savaştan sonra batumdan kaçıp niksara yerleşmiştir köyün eski ismi çorbukoydur

Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur. Köy kürt asıllı vatandaşlardan oluşmakta olup sünni meshebindendir. Yemeklerde ağırlıklı olarak genellikle hamur işleri ve kebap yapılmaktadır. Köy halkı kendilerini dindar ve muhafazakar olarak tanımlamaktadır. Düğünlerde ve dini bayramlarda ve ramazan ayına özgü geleneksel kültür ve adetlerin uygulanmasına devam edilmektedir.

Tokat iline 57 km, Niksar ilçesine 12 km uzaklıktadır.

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.köy niksara çok yakın olup çok bereketli arazilere sahiptir.kelkit nehri köyün içinden geçer.bu arazilerde her türlü sebze meyve bakliyat üretimi yapılır.ayrıca kışın seracılık yapılır. Köy Niksar'ın Şahinli, Gözpınar, Gökçeli, Yakınca, Gürçeşme ve Kümbetli köylerinin arasındaki en büyük araziye ve nüfusa sahip köydür.

Köyde, ilköğretim okulu vardır . Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi vardır ancak PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. Köyde ayrıca orta okul yeni cami yeni dernek ve sağlık ocağı yapılacaktır

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.