Niksar Sulugöl Köyü

Niksar Sulugöl Köyü

Sulugöl Köyü Haberleri, Niksar Sulugöl Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Sulugöl Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Tokat Köyleri Arasında Yer Alan Sulugöl Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Niksar Sulugöl köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Sulugöl köyü son dakika gelişmeleri, Sulugöl köyüne özgü yemekler, Niksar Sulugöl köyünün tarihi, Sulugöl köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Sulugöl köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Sulugöl , Tokat'in Niksar ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Sulugöl Köyü Resimleri ve Sulugöl köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Niksar Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Niksar Tokat Arası Kaç Km? Niksar Hava Durumu? Tokat Köyleri ve Niksar Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tokatlı iseniz Tokat Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Tokatlı Ünlüler arasında Niksar Sulugöl Köyünde doğan biri var mı? Niksar Doğumlu Ünlüler Kimler?

Sulugöl , Tokat ilinin Niksar ilçesine bağlı bir köydür.   

Köyün adı köyde bulunan sülük gölünden ismini almıştır ayrıca köyde suyun bol olması nedeniyle köyün ismi Sulugöl köyü olmuştur. Rumlar zamanında Silikköy olarak adlandırılıyordu.

Yemek çeşitleri: Köyün genelinde organik tarım yapılmaktadır. Nüfusun çoğu bu organik sebze ve meyvelerden faydalanarak yemek çeşitleri yapar. Kuşburnu pekmezi, Mısırunu Kaçamağı, Maçkan gibi yemek çeşitleri bulunur.

 

Tokat iline 61 km, Niksar ilçesine 7 km uzaklıktadır.

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Ortalama ceviz üretimi 50 ,60 ton dur. Bazı süt ürünleri firmalarının süt ihtiyacına önemli katkı sağlamaktadır.

Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı vardır ancak sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.