Niksar Yeşilkaya Köyü

Niksar Yeşilkaya Köyü

Yeşilkaya Köyü Haberleri, Niksar Yeşilkaya Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Yeşilkaya Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Tokat Köyleri Arasında Yer Alan Yeşilkaya Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Niksar Yeşilkaya köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yeşilkaya köyü son dakika gelişmeleri, Yeşilkaya köyüne özgü yemekler, Niksar Yeşilkaya köyünün tarihi, Yeşilkaya köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yeşilkaya köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yeşilkaya , Tokat'in Niksar ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yeşilkaya Köyü Resimleri ve Yeşilkaya köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Niksar Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Niksar Tokat Arası Kaç Km? Niksar Hava Durumu? Tokat Köyleri ve Niksar Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tokatlı iseniz Tokat Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Tokatlı Ünlüler arasında Niksar Yeşilkaya Köyünde doğan biri var mı? Niksar Doğumlu Ünlüler Kimler?

Yeşilkaya , Tokat ilinin Niksar ilçesine bağlı bir köydür.   

Yeşilkaya yaklaşık 150 sene önce Eynesil ilçesinden göç eden aileler tarafından kurulmuş olup daha sonraları Ordu yöresinden ve başka yörelerden göç edenlerle genişlemiştir. Köyün ilk adi Islamtahtalı'dır. Köyün şu anki yerleşim yerine ilk gelenler, geldikleri yerin özlemini az da olsa gidermek için kurdukları köyün ismini geldikleri yerin ismi ile adlandırmışlar ve ismini Eynesil olarak değiştirmişlerdir. 1950'li yılların sonlarında köyün adı devlet tarafından "Yeşilkaya" olarak değiştirilmiştir. Köye elektrik 1980'li yıllarda, telefon ve su şebekesi 1990'lı yılların ortalarında gelmiştir. İçme Suyu Şebeke sistemi ise Köyün kendi imkânlarıyla sağlanmıştır. 1939 Erzincan depreminde köy çok büyük hasar görmüş ve 60 evden sadece 5 ev ayakta kalabilmiştir. Çok sayıda kişi hayatını kaybetmiştir.[kaynak belirtilmeli]

Tokat iline 38 km, Niksar İlçesine 18 km uzaklıktadır.

 

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Köyün kışları soğuk ve karlı, yazları ise köyün yerleşim yerinin yüksek olmasından dolayı serin geçmektedir. İlkbahar döneminde kırkikindi yağmurları görülmektedir.

Köyde yaşayanların %80'i emekli olup, tarım ve hayvancılık yapanlarda vardır.

Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve Ptt acentesı yoktur. Köyde sağlık ocağı olmayıp planlı sağlık evi ve ebe vardır, . Sağlık hizmetleri köyde bulunan köy konagı bünyesinde bulunan sağlık evinde verilmektedir. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum