Niksar Yeşilköy Köyü

Niksar Yeşilköy Köyü

Yeşilköy Köyü Haberleri, Niksar Yeşilköy Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Yeşilköy Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Tokat Köyleri Arasında Yer Alan Yeşilköy Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Niksar Yeşilköy köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yeşilköy köyü son dakika gelişmeleri, Yeşilköy köyüne özgü yemekler, Niksar Yeşilköy köyünün tarihi, Yeşilköy köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yeşilköy köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yeşilköy , Tokat'in Niksar ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yeşilköy Köyü Resimleri ve Yeşilköy köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Niksar Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Niksar Tokat Arası Kaç Km? Niksar Hava Durumu? Tokat Köyleri ve Niksar Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tokatlı iseniz Tokat Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Tokatlı Ünlüler arasında Niksar Yeşilköy Köyünde doğan biri var mı? Niksar Doğumlu Ünlüler Kimler?

Yeşilköy , Tokat ilinin Niksar ilçesine bağlı bir köydür.   

Yaklaşık 1810 yıllarında Rize'den Ordu Kumru'ya baba anne ve 3 oğlu olan bir aile kendilerine arazi bulmak için göç etmişlerdir.

Hayvancılıkla geçinen daha sonra arazisi küçük olan bu ilçedende kardeşlerden murat(sarı murat) ve yusuf iki kardeş, köyün bulunduğu yerde hayvanları ile birlikte kışı geçirmek için geçici olarak konaklamışlar, daha sonra da buraya yerleşmişlerdir. ailenin geride kalan 3 ferdi anne baba ve bir kardeşleri daha sonra haber alınamamak üzere kumruda kalmışlardır. köyün bulunduğu yerdeki eski sakinleri rumlardır .osmanlı imparatorluğundan şimdiki cumhuriyet dönemine geçiş zamanında zaten az olan rum aileler daha sonra göç etmişlerdir. Kardeşlerden birinin adı Sarı Murat olduğu için, zamanla Sarı Murat köyü, Sarmuğat olarak söylenegelmiştir. Telafuzu zor olduğundan, köyün ismi Yeşilköy olarak değişmiştir. Köy yeşillikler içinde ve adına yakışır bir güzellik sergilemektedir. Yakın zamana kadar Yeşilhisar köyüne bağlı ve mezra niteliğinde olan köyde bilahare bağımsız muhtarlık kurulmuştur. Köyün eğitim düzeyi çok yüksek olmasından dolayı gurbette çok fazla memur nüfusu bulunmaktadır.

Yeşilköy, gelenek ve görenekleri ile güzel bir Anadolu köyüdür. Düğünler Perşembe gününden başlar ve davul-zurnasız düğün olmaz. Köy sakinleri davul zurna ile ev ev dolaşılarak düğüne davet edilir. Ayrıca düğün sahibine hediye vermek isteyen komşuların hediyeleri çocukların başlarında taşıdıkları tepsiler üzerinde ve davul zurna eşliğinde götürülür. Cuma günü köy halkı eğlenir, Cumartesi günü ise dışarıdan gelen misafirler ağırlanır. Hava şartlarına göre misafirler gerektiğinde köy sakinleri tarafından misafir edilir.Düğünlerde etli yemekler, pilav ve tatlı ikram edilir. Yeşilköy'de tarım gelişmiş olduğundan mevsimine göre sebze ve et yemekleri tercih edilir. Yağlaş,leylekgiliği, akıtmagilik ve börekler eskisi gibi yapılmasa da katmer, bişi, yufka böreği sofralardaki yerini halen korumaktadır. Köy sünni olup, bir camisi bulunmaktadır. Halkı eğitime yatkındır.

Tokat iline 70 km, Niksar ilçesine 5 km uzaklıktadır. Arkası dağa yaslanmış, önü Niksar ovasına bakmaktadır. Köyün arkasında göğkaya diye adlandırılan büyük ve yüksek bir coğrafi oluşum vardır. Komşuları, Niksar yönünde Çimenözü köyü ve Aydınlıkevler, batı yönünde ise Yeşilhisar'dır. Eski Erbaa yolu köyün önünden geçtiğinden Niksar'la ve diğer köylerle ulaşımı rahattır.

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Köyün arkasında yüksek dağ oluşumu bulunduğundan kış aylarında kısmen faydası olmaktadır.Yaz aylarındada rüzgar esmesini engellediği için yazlar sıcak ve kışlar soğuk ve kar yağışlı geçer.

 

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Tarım olarak yazın domates şeker pancarı,karpuz,kavun yapılır.Kışın ise pırasa,lahana yapılmaktadır.Ama son yıllarda büyükşehirlere göç verdiğinden nüfusta pek artış olmamaktadır.

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. Ayrıca evrensel standartlarda olan genişbant internet altyapısı da mevcuttur.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.