Nizip Gökçeli Köyü

Nizip Gökçeli Köyü

Gökçeli köyü haberleri, köyün güncel son dakika gelişmeleri, Gökçeli köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Gaziantep köyleri arasında yer alan Gökçeli köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Gökçeli köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Gökçeli köyü son dakika gelişmeleri, Gökçeli köyüne özgü yemekler, Nizip Gökçeli köyünün tarihi, Gökçeli köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Gökçeli köyüne ait haberler, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Gökçeli, Gaziantep ilinin Nizip ilçesine bağlı bir mahalledir. 1770 Osmanlı belgelerinde mahallenin adı Arapça Kurâb/Kirâb (قراب) olarak geçmekte ve manası "suya yakın kuyu" demek. 1884 belgelerinde de aynı isimle anılmakta ve zamanla halk arasında değişime uğrayarak Gürâb (Gürsu) olarak da söylenmiş ki son dönem kayıtlarda mahallenin ismi bu şekilde geçmektedir. Kelime günümüzde değişime uğrayarak halk arasında Kürep şeklinde telaffuz edilmektedir. Kürep de eski dönemlere ait höyük de bulunmaktadır. Koyde uzum baglari, fistik bahceleri ve yer yer zeytinlikler vardır.

 

Gökçeli, Gaziantep ilinin Nizip ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Güneydoğu Anadolu bölgesi bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Gökçeli köyü resimleri ve Gökçeli köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Gaziantep Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Güneydoğu Anadolu bölgesi yöresine özgü haber kanalı var mı? Gökçeli Gaziantep Arası Kaç Km? Gaziantep Hava Durumu? Gaziantep Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Gaziantepli iseniz Gaziantep doğumlu ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Gaziantepli Ünlüler arasında Gökçeli Köyünde doğan biri var mı?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.