O İllerde Yoğun Bakım Doluluğu Yüzde 80’i Geçti !!!

O İllerde Yoğun Bakım Doluluğu Yüzde 80’i Geçti !!!

Yoğun bakımlardaki doluluk oranları ile ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, 6 ilde yoğun bakım doluluk oranlarının %80’in üzerinde olduğunu söyledi.

Yoğun bakımlardaki doluluk oranları ile ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, 6 ilde yoğun bakım doluluk oranlarının %80’in üzerinde olduğunu söyledi. Türkiye genelinde yoğun bakım oranlarındaki doluluğun %71 oranında olduğunu ancak saydığı 6 ilde %80’in üzerinde yoğunluk yaşandığını dile getiren Bakan Koca, servis yataklarında ise herhangi bir doluluk sorunu yaşamadıklarını dile getirdi.

Vaka sayısının arttığını ancak ağır hasta sayısının önceki dönemlere göre aynı oranla artmadığını belirten Bakan Koca, “Şu dönemde sağlık altyapımız açısından bir sorun olmadığını çok rahatlıkla söyleyebilirim. Toplamda yatan hastalar içinde doluluk oranımız %56.3 olduğunu söylemek istiyorum. Özellikle servis yatağı doluluk oranında bir sorun olmadığını söyleyebilirim. Yoğun bakımlar içinse; 47 bin yoğun bakımımızın 32 bini erişkin yoğun bakım olarak kullanılan yatağımız. Yoğun bakımlar içerisindeki doluluk oranımızı özellikle vermek istiyorum: %71.3. Yani bu çerçeveden bakıldığında %30’a yakın kapasitemizin olduğunu, bunun da 10 bine yakın ağır hasta anlamına geldiğini ifade etmek istiyorum. Ama bazı illerimizde, yer yer birtakım sorunlar yaşadığımız oluyor mu? Evet. Bazı illerimizde oluyor. Mesela %80’in üzerinde yoğun bakım doluluğu olan birkaç ilimizi söyleyelim: Sinop, İzmir, Çanakkale, Bartın, Edirne ve Rize. Yoğun bakım doluluk oranı bu illerimizde %80’in üzerinde” dedi. (BSHA-Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

 

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.