Odunpazarı Ağapınar Köyü

Odunpazarı Ağapınar Köyü

Ağapınar Köyü Haberleri, Odunpazarı Ağapınar Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Ağapınar Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Eskişehir Köyleri Arasında Yer Alan Ağapınar Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Odunpazarı Ağapınar köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Ağapınar köyü son dakika gelişmeleri, Ağapınar köyüne özgü yemekler, Odunpazarı Ağapınarköyünün tarihi, Ağapınar köyü nerede, İnönügi il ve ilçeye bağlı, Ağapınar köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Ağapınar, Eskişehir ilinin Odunpazarı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Ağapınar Köyü Resimleri ve Ağapınar köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Odunpazarı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar İnönügileridir. iç anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Odunpazarı Eskişehir Arası Kaç Km? Odunpazarı Hava Durumu? Eskişehir Köyleri ve Odunpazarı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Eskişehirli iseniz Eskişehir Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Eskişehirli Ünlüler arasında Odunpazarı Ağapınar Köyünde doğan biri var mı? Odunpazarı Doğumlu Ünlüler Kimler?

Ağapınar,Eskişehir ilinin Odunpazarı ilçesine bağlı bir mahalledir.Mahallenin adı eskiden burada bulunan ve bir ağaya ait olduğu sanılan pınardan/çeşmeden gelmektedir. Mayıs 2006'da Sevinç ve Çavlum köyleriyle birlikte Odunpazarı ilçesine bağlı bir mahalle olmuştur. Mahallenin ilk kurucuları 1860-70'li yıllarda Kafkasya'dan gelen Abhazlar ve Çerkeslerdir. Kafkasya'nın Ancak Eskişehir'e yakınlığı, demiryolu ve karayolu ulaşımının kolay olması nedeniyle uzun zamandır çok etnikli bir yapıya sahiptir.Eskişehir merkezine 23 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardırancak kanalizasyon şebekesi yoktur PTTşubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfaltolup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır. Mahallenin mahalle olmasıyla tüm sokakları asfatlanmış, çöp toplama hizmeti gelmiş, beledıye otobüsü seferleri başlamıştır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum