Odunpazarı Akpınar Köyü

Odunpazarı Akpınar Köyü

Akpınar Köyü Haberleri, Odunpazarı Akpınar Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Akpınar Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Eskişehir Köyleri Arasında Yer Alan Akpınar Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Odunpazarı Akpınar köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Akpınar köyü son dakika gelişmeleri, Akpınar köyüne özgü yemekler, Odunpazarı Akpınarköyünün tarihi, Akpınar köyü nerede, İnönügi il ve ilçeye bağlı, Akpınar köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Akpınar, Eskişehir ilinin Odunpazarı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Akpınar Köyü Resimleri ve Akpınar köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Odunpazarı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar İnönügileridir. iç anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Odunpazarı Eskişehir Arası Kaç Km? Odunpazarı Hava Durumu? Eskişehir Köyleri ve Odunpazarı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Eskişehirli iseniz Eskişehir Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Eskişehirli Ünlüler arasında Odunpazarı Akpınar Köyünde doğan biri var mı? Odunpazarı Doğumlu Ünlüler Kimler?

Akpınar,Eskişehir ilinin Odunpazarı ilçesine bağlı bir mahalledir.Bir Çerkes mahallesi olup Besleneyler ve Hatukaylar Köy Kütüğüne kayıtlıdır, günümüzde Büyükşehir Belediyesine dahil olunmuş ve mahalle statüsünü kazanmıştır.Geçmişte çerkezlerin yoğun olarak yaşadığı bu köy zamanla göçler neticesinde daha çeşitli bir yapıya bürünmüş, lakin azalan nüfusuyla eski hareketliliğini kaybetmiştir.Yakın zamanda Belediye dahil edilmesi ve devlet arazilerinin istimlaki ile tersin göç başlamış ve nüfus olarak artışa geçmiştir.5-10 Yıl içerisinde nüfusun % 200 artacağı düşünülmektedir, Ayrıca köy Eskişehir H tipi cezaevinin de bulunduğu muhittedir.Eskişehir merkezine 15 km uzaklıktadır.Komşu köyler Sarısungur,Derbent,Süpren ve Çağlayandır.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Mahallede ilköğretim okulu yoktur. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır,kanalizasyon şebekesi yoktur. PTTşubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfaltolup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır, ulaşım için belediye otobüsleri mevcuttur.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.