Odunpazarı Aşağıçağlan Köyü

Odunpazarı Aşağıçağlan Köyü

Aşağıçağlan Köyü Haberleri, Odunpazarı Aşağıçağlan Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Aşağıçağlan Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Eskişehir Köyleri Arasında Yer Alan Aşağıçağlan Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Odunpazarı Aşağıçağlan köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Aşağıçağlan köyü son dakika gelişmeleri, Aşağıçağlan köyüne özgü yemekler, Odunpazarı Aşağıçağlanköyünün tarihi, Aşağıçağlan köyü nerede, İnönügi il ve ilçeye bağlı, Aşağıçağlan köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Aşağıçağlan, Eskişehir ilinin Odunpazarı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Aşağıçağlan Köyü Resimleri ve Aşağıçağlan köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Odunpazarı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar İnönügileridir. iç anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Odunpazarı Eskişehir Arası Kaç Km? Odunpazarı Hava Durumu? Eskişehir Köyleri ve Odunpazarı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Eskişehirli iseniz Eskişehir Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Eskişehirli Ünlüler arasında Odunpazarı Aşağıçağlan Köyünde doğan biri var mı? Odunpazarı Doğumlu Ünlüler Kimler?

Aşağıçağlan,Eskişehir ilinin Odunpazarı ilçesine bağlı bir mahalledir.Türk Dil Kurumu'na göre; bir ırmağın denize döküldüğü yer anlamına gelen Çağlan ismi köye verilmiştir. Köy halkı içerisinde zaman içerisinde gruplaşmalar olmuş ve köy aşağı ve yukarı olarak ikiye ayrılmıştır. Ana neden olarak dağınık yerleşime sahip bir bölgede olması gösterilebilir.Aşağı Çağlan, Alevi-Bektaşi inançlı topluluklardan oluşmaktadır. Aşağı Çağlan mahallesinde Hacı Bektaş Çelebilerine bağlı Hızır Samut, Garip Musa ve Arzumanlı ocaklarından talip grupları yerleşiktir.Eskişehir merkezine 10 km uzaklıktadır.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Mahallede ilköğretim okulu yoktur,öğrenciler toplu taşıma sistemi ile Eskişehir'e gitmektedir. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır, kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum