Odunpazarı Ayvacık Köyü

Odunpazarı Ayvacık Köyü

Ayvacık Köyü Haberleri, Odunpazarı Ayvacık Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Ayvacık Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Eskişehir Köyleri Arasında Yer Alan Ayvacık Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Odunpazarı Ayvacık köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Ayvacık köyü son dakika gelişmeleri, Ayvacık köyüne özgü yemekler, Odunpazarı Ayvacıkköyünün tarihi, Ayvacık köyü nerede, İnönügi il ve ilçeye bağlı, Ayvacık köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Ayvacık, Eskişehir ilinin Odunpazarı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Ayvacık Köyü Resimleri ve Ayvacık köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Odunpazarı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar İnönügileridir. iç anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Odunpazarı Eskişehir Arası Kaç Km? Odunpazarı Hava Durumu? Eskişehir Köyleri ve Odunpazarı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Eskişehirli iseniz Eskişehir Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Eskişehirli Ünlüler arasında Odunpazarı Ayvacık Köyünde doğan biri var mı? Odunpazarı Doğumlu Ünlüler Kimler?

Ayvacık,Eskişehir ilinin Odunpazarı ilçesine bağlı bir mahalledir.Mahallenin eski adı 'Kısık' olup, kurucuları Orta Asya Horosandan'dan gelen yörüklerdir.Türkiye ye geldiklerinde ilk olarak Mersine gelmişlerdir.Bir süre sonra Toroslara doğru gelmişlerdir.Antalyaya ,Antalyadan Ispartaya ,Ispartadan Aydına,Aydından sonra Afyon İhsaniye ye bağlı ören mahallesine yerleşmişlerdir. Yavuz Sultan Selim zamanında Alevilere yapılan baskıdan kaçan insanlar buraya yerleşmiştir.Ayvacık, merkez ilçeye bağlı bir köy olup nüfusu, Alevi-Bektaşi inançlı topluluklardan oluşmaktadır. Ayvacık mahallesinde, Şücaaddin Veli, Hüseyin Gazi ve Seyyid Cemal Sultan (Kemal Sultan) ocaklarına bağlı talip grupları yerleşiktir. “Arifler Tekkesi”, “Ayvacık Tekkesi”, “Çal Tekke”, “Konaklar Tekkesi” ve “Ebide Tekke” mahalledeki kutsal mekânlardır. Her sene Mayıs ayında Nevruz yağmur duasına çıkılırEskişehir merkezine 31 km uzaklıktadır. Eskişehir-Seyitgazi karayolunun 27. km'den sağa dönülüp Karapazar mahallesinden sağa dönüp Avdan mahallesinden sonraki mahalledir. Engebeli bir arazide yer alan bu köy, yön olarak yüzü Türkmen Dağı'na bakar. Bitki örtüsü açısından meşelik ve çamlık bir mahalledir.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin kendi içinde içme suyu şebekesi olmasına karşın kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.