Odunpazarı Kayacık Köyü

Odunpazarı Kayacık Köyü

Kayacık Köyü Haberleri, Odunpazarı Kayacık Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Kayacık Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Eskişehir Köyleri Arasında Yer Alan Kayacık Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Odunpazarı Kayacık köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kayacık köyü son dakika gelişmeleri, Kayacık köyüne özgü yemekler, Odunpazarı Kayacıkköyünün tarihi, Kayacık köyü nerede, İnönügi il ve ilçeye bağlı, Kayacık köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kayacık, Eskişehir ilinin Odunpazarı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kayacık Köyü Resimleri ve Kayacık köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Odunpazarı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar İnönügileridir. iç anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Odunpazarı Eskişehir Arası Kaç Km? Odunpazarı Hava Durumu? Eskişehir Köyleri ve Odunpazarı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Eskişehirli iseniz Eskişehir Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Eskişehirli Ünlüler arasında Odunpazarı Kayacık Köyünde doğan biri var mı? Odunpazarı Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kayacık,Eskişehir ilinin Odunpazarı ilçesine bağlı bir mahalledir.Mahallenin asıl ismi kayalıklardan gelmiştir.Bu yüzden kayacık denilmiştir.mahallenin gelenekleri ve görenekleri çok meşhurdur.köy orman mahallesi olup hayvan ve tarımla uğraşır.Her sene yağmur duası edilir ve tekkeye çıkılır.Eskişehir merkezine 40 km uzaklıktadır.Gidş yaklaşık 30 dk. mahallenin biraz ilerisinde KİRAZLI suyu vardır.Bu su yaz ayında(temmuz-ağustos) içildiğinde böbreklerde taş varsa bunu kesinlikle döker.İçilmesini tavsiye ederim.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.yazları sıcak ve kurak bazen yağışlı,kışları soğuk ve karlı geçmektedir.Mahallenin ortasından nehir veya çay geçmektedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahalleninkanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.Mahallenin 2 Km yukarısında 9 metrelik göleti vardır.
 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.