Odunpazarı Yahnikapan Köyü

Odunpazarı Yahnikapan Köyü

Yahnikapan Köyü Haberleri, Odunpazarı Yahnikapan Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Yahnikapan Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Eskişehir Köyleri Arasında Yer Alan Yahnikapan Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Odunpazarı Yahnikapan köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yahnikapan köyü son dakika gelişmeleri, Yahnikapan köyüne özgü yemekler, Odunpazarı Yahnikapanköyünün tarihi, Yahnikapan köyü nerede, İnönügi il ve ilçeye bağlı, Yahnikapan köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yahnikapan, Eskişehir ilinin Odunpazarı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yahnikapan Köyü Resimleri ve Yahnikapan köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Odunpazarı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar İnönügileridir. iç anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Odunpazarı Eskişehir Arası Kaç Km? Odunpazarı Hava Durumu? Eskişehir Köyleri ve Odunpazarı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Eskişehirli iseniz Eskişehir Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Eskişehirli Ünlüler arasında Odunpazarı Yahnikapan Köyünde doğan biri var mı? Odunpazarı Doğumlu Ünlüler Kimler?

Yahnikapan, Eskişehir ilinin Odunpazarı ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin diğer adı Yeşilhan'dır. Yahnikapan, merkez ilçeye bağlı bir köy olup nüfusu, Alevi-Bektaşi inançlı topluluklardan oluşmaktadır. Yahnikapan mahallesinde yöredeki Garip Musa ocaklıları tarafından “pir” olarak adlandırılan Garip Musa ocaklı dede ailelerinin dışında Garip Musa ve Hıdır Abdal Sultan ocaklarına bağlı talip grupları yerleşiktir.

Yahnikapan mahallesinde “Şah Pabucu” olarak tanınan bir sağıltma (şifa) ocağı da vardır. Aynı zamanda halk arasında "Şah ocagı","Şah Dede" denilmektedir. Yöredeki birçok felç hastası “Şah Pabucu” sağıltma ocağını ziyaret etmektedir. “Şah Pabucu” Yahnikapan mahallesinde Mansurlar sülalesi tarafından muhafaza edilmektedir. Hastalara şifa, dertlilere deva olundugu söylenmektedir.

Eskişehir merkezine 30 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Köy nüfusunun bir bölümü kış mevsiminde Şehir bölgelerinde, yaz mevsiminde köylerde geçimlerini sağlamakta ve yaşamaktadır.

Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır ancak doktor atanmadığından aktif değildir. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır. Ayrıca mahallede internet bağlantısıda 2010 yılı itibarıyla ilk olarak başvurusu ile sağlanmıştır ve mahallenin genelinde internet kullanımı sağlanmıştır. İnternet kullanımı günümüz şartlarının getirdiği koşullar nedeniyle mahallesinde de yaygın hale gelmektedir.

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.