Odunpazarı Yenisofça Köyü

Odunpazarı Yenisofça Köyü

Yenisofça Köyü Haberleri, Odunpazarı Yenisofça Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Yenisofça Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Eskişehir Köyleri Arasında Yer Alan Yenisofça Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Odunpazarı Yenisofça köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yenisofça köyü son dakika gelişmeleri, Yenisofça köyüne özgü yemekler, Odunpazarı Yenisofçaköyünün tarihi, Yenisofça köyü nerede, İnönügi il ve ilçeye bağlı, Yenisofça köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yenisofça, Eskişehir ilinin Odunpazarı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yenisofça Köyü Resimleri ve Yenisofça köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Odunpazarı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar İnönügileridir. iç anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Odunpazarı Eskişehir Arası Kaç Km? Odunpazarı Hava Durumu? Eskişehir Köyleri ve Odunpazarı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Eskişehirli iseniz Eskişehir Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Eskişehirli Ünlüler arasında Odunpazarı Yenisofça Köyünde doğan biri var mı? Odunpazarı Doğumlu Ünlüler Kimler?

Yenisofça, Eskişehir ilinin Odunpazarı ilçesine bağlı bir mahalledir.

Kütahya'da bulunan Sofça Köyü'nün bir sel felaketiyle yerle bir olması sebebiyle göç edilerek Yenisofça Köyü kurulmuştur. Kütahya'nın Sobran Köyü kardeş mahallesidir.Mahallenin kültürü Türk Aleviliğidir. Belirli zamanlarda mahallede semah dönülür ayrıca ilkbaharda yağmur duası yapılır. Evde hazırlanan yemekler ve kesilen kurbanlarla ziyafet verilir dua edilir.Eskişehir merkezine 26 km uzaklıktadır.Mahalleden Porsuk Çayı'nın bir kolu geçmektedir. Ayrıca mahallenin yeraltı su kaynakları oldukça gelişmiştir. Kaynağını yeraltı sularından alan göller bulunmaktadır. Bu göllerde birçok akvaryum balığı türü bulunmaktadır.

Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ,hayvancılığa ve turizme dayalıdır.Mahallede ilköğretim okulu binası vardır fakat kullanılmamaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi var ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi vardır ancak PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.Mahallenin kendi sıcak doğal su kaynakları vardır. Yıkılmış bir hamam binası bulunmaktadır.

 

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum