Odunpazarı Yukarıılıca Köyü

Odunpazarı Yukarıılıca Köyü

Yukarıılıca Köyü Haberleri, Odunpazarı Yukarıılıca Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Yukarıılıca Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Eskişehir Köyleri Arasında Yer Alan Yukarıılıca Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Odunpazarı Yukarıılıca köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yukarıılıca köyü son dakika gelişmeleri, Yukarıılıca köyüne özgü yemekler, Odunpazarı Yukarıılıcaköyünün tarihi, Yukarıılıca köyü nerede, İnönügi il ve ilçeye bağlı, Yukarıılıca köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yukarıılıca, Eskişehir ilinin Odunpazarı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yukarıılıca Köyü Resimleri ve Yukarıılıca köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Odunpazarı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar İnönügileridir. iç anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Odunpazarı Eskişehir Arası Kaç Km? Odunpazarı Hava Durumu? Eskişehir Köyleri ve Odunpazarı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Eskişehirli iseniz Eskişehir Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Eskişehirli Ünlüler arasında Odunpazarı Yukarıılıca Köyünde doğan biri var mı? Odunpazarı Doğumlu Ünlüler Kimler?

Yukarıılıca, Eskişehir ilinin Odunpazarı ilçesine bağlı bir mahalledir.1760 ile 1800 tarihleri arasında Özbeki aşiretinın çocukları tarafından kurulmuştur.Halkı Manav olarak tanınmaktadır. Fâzıl Mustafa Paşa döneminde köy statüsüne kavuşmuştur.Mahallenin ilk kuruluş yeri Harman Yerleri ve halk dilinde Kuş Yuvaları denen mevkiidir. Orman kenarına kurulmuştur(1850). şimdiki yeri olan köy camii çeşme civarına toplanma 1900 senesinde olmustur.Her sene 2011 yılından itibaren geleneksel olarak köy konağında sulama kooparitifinde Mayıs ayının 2. haftasında toplantı yapılmaktadır. Köy camiisinde aynı anda saat 11 de mevlit okutulmakta Pınar yerinde (piknik yeri) öğle namazından sonra, önce erkeklere sonra hanımlara yağmur duası yemeği olan etli pilav, ayran, helva verilir. Katılım olarak 100 kişiden fazla katılım olmaktadır.

Eskişehir merkezine 30 km uzaklıktadır.Yol asfalttır. 2015 yılında mahalle statüsü verilmiştir. Belediye otobüsü çalışmaktadır. Komşu köyleri; Yukarı Kalabak (muhacir), Aşağı Ilıca (a.Türkmen), Kayacık (Yörük), Kırka (Yörük), Sandıközü (Yörük).

Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Yazları serin, kıları çok sağuk ve karlıdır. Orman içinde bir dağ mahallesidir. Çok kırağı düşmektedir.

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Büyükbaş hayvan , küçükbaş hayvan ve Manda. Civar köylerde Keçi yetiştirilmektedir. Tarım arpa, buğday, nohut, soğan, bol miktarda patates, meyve ağaçları, bol miktarda elma, ayva yetiştirilmektedir.Orman işçiliği yapılmaktadır.

Mahallede, ilköğretim okulu yoktur. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ve sontaj su ile, 1962 de içme suyu hattı yapılmıştır.. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi yoktur.. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır. mahallede çöp konteyneri vardır. Mahallede pis su hatları yoktur. Piknik yerleri Beşik deresi (şelale), Kirazlı yaylası, Çi,men armanı , Pinar yerleri. Su kaynakları :Çöp pınar(beşik deresi) Kirazlı suyu( taş düşürür), Gökçe (kirazlı şelale su fabrikası), çeşmeler(hacı mestan , Hacı nuri, Kadriye, Şehit Hamza yılmaz, Nasıf şahin öz çemesi( beşik deresi)). Yakındaki baraj gölü ESKİ Ilıca göleti (aktarmaç), Vakıf termal hamamn (aşağı ılıca). Turkcell, Avea, Vodafone baz istasyonu ile sağlanmaktadır (2015). Baz istayonunun köye mesafesi 2 km dir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.